Cum a fost luat la țintă Timmermans de armata de „postaci” a PSD

de: Ciprian Ioana
04 04. 2019

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a fost asaltat de comentarii negative pe Facebook după ce a criticat Guvernul de la București.

Foarte multe persoane i-au trimis oficialului european mesaje jignitoare, cele mai multe în limba română. Au fost trimise și mesaje de susținere, dar postate în limba engleză.

Vizată a fost o postare a prim-vicepreședintelui Timmermans în memoria unui fost diplomat.

Mesajele ofensatoare, trimise după avertismentul lui Timmermans la adresa Guvernului

Armata de postaci s-a activat miercuri după-amiază, imediat după ce prim-vicepreședintele Comisiei Europene a avertizat dur Guvernul de la București. E posibil ca multe dintre conturile de pe care s-au trimis mesajele să fie false.

Miercuri, apăruse informația potrivit căreia conturile care răspândeau propaganda PSD s-au mutat din România pe platforme din Rusia. Mai exact pe rețeaua VKontakte, echivalentul Facebook.

Frans Timmermans a cerut Executivului de la București să nu întreprindă nicio acțiune care să afecteze sistemul judiciar. României i s-a cerut să revină rapid la un proces corect de reformă.

Timmermans a dat de înțeles că știe că Guvernul de la București ar pregăti ordonanțele de urgență care dau peste cap sistemul judiciar. Oficialul a spus că, dacă este bine informat, „s-ar putea ca foarte, foarte curând să se ia hotărâri, decizii”.

  • Vezi mai multe imagini cu comentariile negative AICI.