Cum a devenit milionar Dragoş Petrescu de la „Imperiul Leilor”. Face bani de la vârsta de 19 ani
Ununl din jurații „Imperiul Leilor” este milionarul Dragoș Petrescu, proprietar al unuia din cele mai importante branduri din industria HoReCa. Este fondatorul lanțului de restaurante „City Grill”. Afaceristul are în acest moment cifre de afaceri importante, de aproape 40 de milioane de euro, și e doar începutul.
Dragoș Petrescu, de la viitor ofițer de armată la milionar
În anii de tristă amintire, tânărul Dragoș Petrescu nu-și imagina că va ajunge vreodată în postura de astpăzi, cu afacei de milioane de euro și cu un lanț de restaurante extrem de bine cotate pe piață. Recent, invitat la Digi 24, milionarul povestește că a avut o copilărie extrem de frumoasă.
În același interviu, la „La cină cu Ionela Năstase”, de la Digi24, Dragoș Petrescu a dezvăluit că-și planificase cariera, cea de viitor ofițer de armată, neștiind că 1989 îi va schimba total viața și planurile.
„Eram la şcoala de ofiţeri, pe atunci la termen redus dacă intrai la facultate. Am nimerit la şcoala de tancuri din Lipova.
Până în Lipova plecam seara la ora 22:00 din Bucureşti şi ajungeam dimineaţa la ora 6:00. A fost o experienţă foarte dură.
Am început armata în septembrie 1989 şi am fost eliberat cu trei luni ma repede, pentru că a venit Revoluţia, în martie 1990”, spune Dragoș Petrescu.
„A fost pur şi simplu o întâmplare”
La doar 19 ani era intrat într-0 lume nouă, de altfel era la fel pentru toată lumea. Dragoș Petrescu, juratul „Imperiul Leilor”, s-a reorientat rapid, apucându-se de mici afaceri. Așa se face că primii săi bani îi făcea din vânzarea de ziare, așa cum au făcut, de altfel, mulți în acele prime zile de libertate, după 1990.
„Ziare pe care le luam de la Casa Presei Libere .Cu ziarele cumpărate de acolo, aveam comision 10 la sută, le vindeam în Piaţa Universităţii, unde erau manifestaţii în fiecare zi. A fost pur şi simplu o întâmplare. Ce putea face un tânăr înainte de a începe primului an de facultate?
Aveam şase luni de vacanţă şi două opţiuni: ori să mă duc să mă distrez cu prietenii – nu era o opţiune pentru mine pentru că mă abăteam de la visul meu de a deveni independent-, ori să mă apuc să găsesc orice fel de job şi acesta mi s-a părut un job pe de-o parte antreprenorial, fără bani, că să te duci să cumperi 2.000 de ziare, mi-au trebuit 200 de dolari capital de start-up la vremea respectivă, pe care i-am luat de la bunici. Le-am dat (banii) înapoi, dar nu înainte de a cheltui profitul în târg la Vitan, pe blugi Pyramide, ochelari de soare şi tot felul de prostii”, a mai povestit milionarul.
Cu banii câștigați din vânzarea de ziare, a reușit să-și deschidă primele tarabe, unde vindea aproape de toate, ajungând în 1993 să dețină 6 tarabe în zone importante comerciale din capitală.
Dragoș Petrescu: „Povestea restaurantelor a început dintr-o întâmplare”
După o lungă perioadă în care i-au mers bine lucrurile, devenind și proprietarul unui magazin, a venit momentul în care proprietarul spațiului închiriat le-a dat ideea a ceea ce avea să devină, ulterior, un brand.
Dragoș Petrescu era partener cu un alt coleg la acest magazin, situat la intersecția dintre Ștefan cel Mare și Dorobanți, iar proprietarul a încercat să-i ajute, după ce a observat că nu se descurcau cu plata chiriei, pvoestește milionarul.
„Aveam 10 chioşcuri, al 11-lea era un mic magazin la parterul unei case private de la intersecţia Ştefan cel Mare cu Dorobanţi. Proprietarul vedea că nu prea putem să plătim chiria, domnul Măciucescu tot arhitect.
Eram doi parteneri atunci pe ael magazin şi ne-a întrebat dacă vrem să deschidem o şaormărie, o pizzerie (….)
Am zis să facem un restaurant cum ne-ar plăcea nouă, ca la mama acasă. Aşa s-a născut primul restaurant „La Mama””, a povestit Dragoș Petrescu.
La momentul deschiderii primului restaurant, mai spune Dragoș Petrescu, nu aveau concurenţi pe acel tip de restaurant. De la acest punct zero lucrurile au evoluat, ia astăzi, Dragoș Petrescu se numără printre antreprenorii de succes. Deține un lanț de restaurante extrem de apreciate, „City Grill”, și cu cifre de afaceri importante, de aproape 40 de milioane de euro, și e doar începutul.