31 mart. 2021 | 09:12

Cum a ajuns să stea un fotbalist în comă timp de 39 de ani, din cauza unei greșeli medicale

Sport
Cum a ajuns să stea un fotbalist în comă timp de 39 de ani, din cauza unei greșeli medicale
Naționala Franței și contractul cu PSG

Uneori viața ne pune în fața unor probleme și situații, aparent banale și simple. Dar, din păcate, din inconștiența unora, se poate ajunge la situații dramatice. Este și cazul unui fotbalist, pe numele său Jean-Pierre Adams. Viața fotbalistului avea să se schimbe dramatic, pentru 39 de ani.

Povestea fostului star PSG, Jean-Pierre Adams

Povestea fostului fotbalist PSG, Jean-Pierre Adams începe cu o simplă și banală operație la un genunchi, după o accidentare la un meci de fotbal. Banala operație ar fi trebuit să-l scoată în afara terenului de joc pentru o scurtă perioadă de timp.

Numai că lucrurile aveau să ia o întorsătură dramatică. O doză aproape letală de anestezic înainte de procedură l-a lăsat pe fostul internațional francez Jean-Pierre Adams în comă. La 39 de ani de la acel moment fatidic, fotbalistul francez se află încă într-o stare vegetativă îndelungată. În toți acești ani, alături de Jean-Pierre Adams a stat soția sa, Bernadette.

Jean-Pierre Adams s-a născut în Dakar, Senegal în 1948, ulterior se mută în Franța la vârsta de zece ani unde-și începe cariera în fotbal la Nimes în anii 1970. Înainte de asta lucrase pentru un producător local de cauciuc. A lucrat aici o lungă perioadă de timp, dar nu și-a pierdut speranța că într-o zi va juca fotbal la nivel înalt. Norocul i-a surâs când scouterii l-au descoperit și au decis să-i acorde o șansă.

Pentru câteva sezoane Jean-Pierre Adams a fost în prima echipă a celor de la Nimes, ajutându-și echipa să ajungă să joace pentru titlul ligii secunde franceze. După această victorie, echipa fotbalistului promovează în Prima Ligă franceză.

Naționala Franței și contractul cu PSG

Unul din cei mai marei antrenori români ai acelor ani, Stefan Kovacs, era în acel moment selecționerul Naționalei Franței. Acesta a văzut în Jean-Pierre Adams o adevărată valoare. Adams, alături de Marius Tresor, o altă legendă a Franței, forma cuplul „Garda Neagră”. Porecla acestui duo avea să fie dată de Stefan Kovacs.

La 29 de ani, Jean-Pierre Adams a semnat ultimul său mare contract în fotbal cu PSG. În doi ani în capitala Franței, a apărut de 42 de ori. Adams avea să-și consolideze statutul de unul dintre cei mai importanți jucători ai clubului.

În urma unei leziuni de ruptură a ligamentului, Adams a fost internat la spitalul Édouard Herriot din Lyon în 1982. El era programat pentru o operație de rutină și se aștepta să părăsească spitalul în următoarele zile.

Totul avea să devină tragic după ce un anestezist a făcut o eroare aproape fatală și i-a dat lui Adams o doză greșită de anestezie înainte de operație. Jean-Piere Adamas avea să facă un bronhospasm, care i-a golit creierul de oxigen, conform publicației TheSun.

Jean-Pierre Adams în comă de 39 de ani

Adams a căzut într-o comă profundă  în care se află și astăzi, la 73 de ani. În anii 1990, o instanță a decis că atât anestezistul, cât și stagiarul să primească pedepse cu o lună cu suspendare, precum și o amendă consistentă. În toți acești 39 de ani, soția sa,  Bernadette Adams, a rămas lângă patul soțului ei, îngrijindu-se de acesta.

La 39 de ani de la fatidica anestezie Jean-Pierre Adams este incapabil să comunice și să exprime emoții. Dar poate totuși să respire, să simtă, să mănânce și să tusească fără ajutorul echipamentului medical și trăiește acasă la Nimes, alături de soția sa

„Oamenii de pe Facebook spun că ar trebui să fie deconectat … Dar nu este conectat la priză! Pur și simplu nu am curajul să nu-i mai dau mâncare și apă. Are o rutină normală. Se trezește la 7 ani, mănâncă … Poate că se află într-o stare vegetativă, dar poate auzi și sta pe un scaun cu rotile.”, a dezvăluit Bernadette.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro