Cum a ajuns Jandarmeria Română să aibă conturile blocate. Se întâmplă din cauza amenzilor

de: Filon Stan
07 05. 2020

Conturile Direcției Generale a Jandarmeriei Municipiului București au fost blocate! Cei care au blocat conturile instituției sunt protestatarii din Piața Victoriei, care au mers în instanță, după ce au fost amendați pe nedrept în timpul protestului din 10 august, împotriva Ordonanței 13.

Cum a ajuns Jandarmeria Română să aibă conturile blocate

Protestatarii care au fost amendați au contestat sancțiunile primite în instanță și au și câștigat, iar acum încearcă să-și recuereze sumele plătite. Jandarmeria a refuzat să plătească, iar un executor judecătoresc s-a implicat în recuperarea sumelor respective. În plus, Jandarmeria are de plătit și cheltuielile de judecată.

Instanțele au decis ca protestatarii să primească înapoi cheltuielile de executare, taxe de timbru și onorariile  avocaților, iar jandarmii nu le-au plătit până acum. Așa s-a ajuns la blocarea conturilor.

Cristian Dide, președintele Asociatței „Evoluție în Instituție”, care s-a ocupat de recuperarea sumelor, a explicat pentru Ziare.com că, după ce au câștigat primele procese, Jandarmeria a refuzat inițial să plătească aceste cheltuieli.

„Au inceput sa plateasca abia dupa ce ne-am dus la un executor judecatoresc. Deci banii acestia reprezinta cheltuielile cu executarea pentru primele cheltuieli de judecata pe care le-au platit ei” explica Dide.

Cum a ajuns Jandarmeria Română să aibă conturile blocate. Sursa foto: Inquam/Adriana Neagoe

Protestatarii nu se opresc aici, ci vor să cheme în instanță fiecare jandarm care a dat amenzi

Potrivit acestuia, până în prezent, jandarmii au plătit cheltuieli de judecată undeva la vreo 58.742 de lei. „Atentie, nu sunt despagubiri”, a ținut să precizeze președintele Asociației „Evoluție în Instituție”.

Mai mult Dide susține că va depune plângeri penale pe numele tuturor care au aplicat amenzile respective. „Deci el a abuzat de dreptul lui de a aplica sanctiuni si, ca urmare a acestui abuz, el a prejudiciat statul cu 714 lei de exemplu, pe proces. Cam asta este media. Si o sa fac vreo 50 de plangeri, cam atatea avem. Dar oricum noi intentionam sa mai deschidem procese ca sa scoatem cheltuieli de judecata”, afirmă Dide.