Cum a ajuns Adrian Năstase la Muntele Athos, alături de fiul său: „Nu e așa simplu”
Adrian Năstase a avut parte de o experiență inedită, atunci când s-a dus în pelerinaj pe Muntele Athos din Grecia. Fostul Președintele al Camerei Deputaților din România a făcut această călătorie spirituală alături de fiul său, Andrei. Ce a mărturisit politicianul, după ce s-a întors în țară.
Ce experiență a trăit Adrian Năstase pe Muntele Athos
Adrian Năstase a avut parte de una dintre cele mai impresionante experiențe ale vieții sale. Fostul ministru și fiul lui, Andrei, au plecat într-o călătorie spirituală pe Muntele Athos. Pelerinajul a fost un real succes, deși Năstase susține că nu a fost deloc ușor de a ajunge la destinația mult râvnită.
Cu toate acestea, fostul premier al României mărturisește că toate eforturile sale au meritat, întrucât experiența este unică. Pentru a putea merge pe Muntele Athos, Adrian Năstase a avut nevoie de viză, un fel de invitație și să facă un test pentru a demonstra că nu are COVID.
„Nu am răbdare să stau prea mult timp în același loc, în vacanță. De aceea, m-am bucurat să pot merge cu Andrei, pentru două zile la Muntele Athos. Nu este așa de simplu.
Îți trebuie un fel de invitatie, trebuie să obții viza, faci un test covid. Nici calatoria nu e foarte usoara. Trebuie sa mergi cu mașina, apoi cu vaporul. Ajungi într-o altă lume, într-un alt timp.
Sfântul Munte este considerat „Grădina Maicii Domnului”, locul unde i-a fost sortit Maicii Domnului să vestească Evanghelia fiului său, Iisus Hristos.”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.
Ce locuri incredibile a vizitat Adrian Năstase
Fostul premier al României a declarat că a vizitat multe mânăstiri, fiind copleșit de frumusețile Muntelui Athos. Adrian Năstase se bucură de faptul că a putut avea parte de o experiență unică alături de băiatul său.
„Pe Athos sunt 20 de manastiri (al caror numar nu poate fi modificat), 12 schituri si numeroase chilii. In total aproximativ 1500 de monahi si cam 1000 de muncitori.
Cele 20 de mânăstiri au cate un reprezentant în ceea ce este parlamentul și există și un mic executiv care se ocupă de problemele administrative. Niciuna dintre manastiri nu este romaneasca.
Ele sunt grecesti – 17 iar celelalte rusă, bulgară și sârbă. Există însă un schit românesc – Prodromu, ce ține de mânăstirea Marea Lavra.
Am vizitat mai multe mânăstiri, beneficiind de ospitalitatea părintelui Petroniu, de la Chilia Sf. Gheorghe, care ne-a ajutat să înțelegem o parte din istoria îndelungată și complicată a acestui loc al rugăciunii pentru întreaga lume.”, a completat fostul prim-ministru al țării noastre în mediul online.