Cuiele cu care a fost răstignit Iisus au fost analizate. Ce s-a putut găsi la suprafața lor

de: Alexandra Chivu
29 10. 2020

În urmă cu 17 ani, arheologii au descoperit o clădire în timp ce lucrau la Muzeul ”Turnul lui David” . Scrierile de pe zid sunt datate dinainte de Hristos și de guvernatorul roman care l-a condamnat la moarte, Pilat din Pont. De ani, experții credeau că Pilat a emis sentința răstignirii de la fortăreața Antonia, aflată pe cealaltă parte a Ierusalimului, locul unde locuiau soldații romani. Descoperirile recente făcute la palatul împăratului Irod aduc indicii că Pilat, care era iubitor de lux, cel mai probabil a rostit sentința din spatele zidurilor palatului său. Începutul a fost descoperit, la fel ca sfârșitul.

Unul dintre cuiele cu care Iisus a fost răstignit pe cruce a fost descoperit

Unul dintre cuiele cu care Iisus a fost răstignit a fost descoperit în timpul săpăturilor la ruinele unui vechi fort al Cavalerilor Templieri, de pe insula Pontinha, din arhipelagul Madeira.

Măsurând 10 centimetri lungime, acesta este de tipul celor folosite în mii de crucificări romane și datează din primul sau al doilea secol al erei noastre. În pofida trecerii timpului, însă, suprafața lor este încă netedă.

Conform The Mirror, pironul era ascuns într-o casetă ornamentată, lângă care au mai fost descoperite trei schelete și trei săbii, dintre care una purta însemnele Ordinului Cavalerilor Templieri.

Explicația pentru care cuiul are o suprafață netedă

Specialiștii explică aspectul special al cuiului prin faptul că ar fi fost ținut în mână de foarte multe persoane de-a lungul timpului, iar acidul de pe mâinile acestora a lustruit fierul.

Christopher Macklin, un reprezentant al organizației Cavalerii Templieri din Britania, încearcă să păstreze vie amintirea Ordinului străvechi. El susține că pironul este o relicvă de neprețuit pentru cruciați, care ar fi crezut că acesta chiar a fost folosit la răstignirea lui Iisus.

Ultimele ore ale lui Iisus, explicate de un medic

Iisus a spus că nu există dragoste mai mare decât să îți dai viața pentru cineva. El a trăit potrivit acelor cuvinte și și-a dat viața pentru omenire. Acum, o carte nouă ne oferă detalii privind răstignirea.

Paul Strand: „Noi, creștinii, știm că Iisus a murit pentru noi pe cruce. Însă, un medic a studiat răstignirea sa a spus : – până nu înțelegeți din punct de vedere medical prin ce a trecut El, nu puteți aprecia pe deplin cât de mult a suferit pentru a plăti pentru păcatele noastre – ”.

Doctorul Joseph Bergeron, care a scris cartea ”The Crucifixion of Jesus”: „A fost cel mai crunt mod de a muri. Și romanii l-au folosit timp de trei secole, până la apariția lui Iisus, așa că până atunci au avut timp să-l perfecționeze”.

„Cel mai des, de Paște, auzim de modul în care s-a sufocat Iisus pe cruce”, spune medicul, susținâncă din Evanghelie reiese că nu a fost moarte prin sufocare fiindcă Iisus a vorbit pe cruce.

Cauza adevărată a morții sale apare pentru prima dată în cuvintele profetice ale lui Hristos la Cina cea de Taină. „Acesta este sângele meu, care se varsă pentru mulți, spre iertarea păcatelor”, a spus Iisus la masă, ceea se întărește faptul că nu a murit prin sufocare, ci prin sângerare.