Cu cine va fi înlocuit ÎPS Pimen. Detalii despre înmormântare și moștenirea pe care o lasă la Suceava

Cu cine va fi înlocuit ÎPS Pimen. Detalii despre înmormântare și moștenirea pe care o lasă la Suceava
Cine va administra eparhia Sucevei și Rădăuților în locul ÎPS Pimen?

ÎPS Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri. Cine îi va deține acum titulatura și cui i-a lăsat o moștenire la Suceava? Iată detalii despre înmormântare!

Cine îl va înlocui pe ÎPS Pimen?

ÎPS Pimen s-a stins din viață în seara dintre marți și miercuri, iar conform legislației privind persoanele decedate din cauza COVID-19, sicriul acestuia va fi sigilat. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților urmează să decidă, alături de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, detalii despre înmormântarea acestuia care va avea loc la mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava. Biserica Ortodoxă a lăsat un mesaj extrem de emoționant în urma preotului în care mulțumea pentru ocrotirea mănăstirilor bucovinene de care ÎIS Pimen a avut grijă în ultimii 29 de ani. De administrarea eparhiei SUcevei și Rădăuților se va ocupa Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolul Moldovei și Bucovinei, alături de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul, a transmis Patriarhia, într-un comunicat de presă.

„Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene. Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberație aparte: «Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El.»
Biserica Ortodoxă

„Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi”

„Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen a trecut la cele veşnice în ziua de miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50. Ajungând la venerabila vârstă de aproape 91 de ani, Părintele Arhiepiscop Pimen a rămas legat de Bucovina prin slujirile pe care le-a avut, îndeosebi prin toată lucrarea jertfelnică pe care a împlinit-o ultimii 29 de ani ca prim întâistătător al reînfiinţatei Eparhii a Sucevei şi Rădăuţilor.”
Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor