Cu cine a vrut Elena Ceaușescu să se bată pe stadion. Ce a făcut Nicolae Ceaușescu

Cu cine a vrut Elena Ceaușescu să se bată pe stadion. Ce a făcut Nicolae Ceaușescu

Pe vremea când România era condusă de cuplul dictator Nicolae și Elena Ceaușescu, stadioanele din România, în afară de meciurile de fotbal erau folosite pentru a mări și a slăvi cele două personalități marcante ale Partidului Comunist.

Elena Ceaușescu, prezență obișnuită pe Stadionul „Republicii”

Și-ar puteao imagina cineva pe Elena Ceaușescu ca fiind o microbistă înrăită și participând la meciurile de fotbal din campionatul intern, cunoscut pe vremea aceea ca ”Divizia A”? Dacă nu știați, vă spunem noi că până să ajungă Prima Doamnă a țării, Elena Ceaușescu participa regulat la meciurile din Divizia A, mai ales la meciurile dintre Dinamo și Steaua (CCA). Genul acesta de meciuri isca adevărate patimi în tribunele stadionului ”Republica”, iar Elena Ceaușescu se număra și ea printre fanii pătimași ai echipei Steaua din acea vreme.

Surse apropiate Elenei Ceaușescu, povestesc că prin anii 50 – 60, când încă nu era în plină ascensiune, participa frecvent la meciurile Stelei, mai ales când era vorba de derbiul din Divizia A, dintre Dinamo și Steaua. Conform colegilor de la impact.ro, Elena Ceaușescu era pătimașă și nu era deloc liniștită la aceste meciuri, comportându-se cau un adevărat ultras.

Ce a făcut Nicolae Ceaușescu pentru a evita o nouă încăierare

La unul din meciurile celor două echipe, sursele spun că Elena Ceaușescu ar fi avut o altercație cu Martha Drăghici-Cziko, soția ministrului de interne al acelor vremuri. În timp ce soțul, Alexandru Drăghici conducea ministerul de interne al acelor vremuri, iar Martha Drăghici-Cziko, se spunea că ea era cea care conducea echipa de fotbal.

Cu cine a vrut Elena Ceaușescu să se bată pe stadion. Ce a făcut Nicolae Ceaușescu
Cu cine a vrut Elena Ceaușescu să se bată pe stadion. Ce a făcut Nicolae Ceaușescu

Meciurile directe cu echipa MApN le aduceau pe cele două în tribună, dar comportamentul vulcanic al „coanei Leana” a dus la certuri între cele două. La una din aceste întâlniri Elena ceaușescu și Martha Drăghici-Cziko erau să se bată în tribună, sub privirile stupefiate ale microbiștilor. Cele două au primit interzis pe stadion. Cu ordin de partid. Semn că tot bărbații conduceau, chiar dacă femeile aveau mână liberă.

„Martha Drăghici conducea Dinamo. Era moartă după fotbal și după Dinamo. La acea vreme, controla toate bunurile confiscate de partid de la boieri și de la nobili. Toate acestea se aflau în subsolul Ministerului de Interne. În anii ‘50 a adus mulți jucători la echipă. Când mergea la meciul dintre Dinamo și CCA, Martha stătea lângă Elena Ceaușescu… una lângă alta. Se certau de se uita lumea la ele. Când a aflat Gheorghiu-Dej i-a chemat pe bărbații lor și le-a zis: „Bă, fufele alea să nu mai vină la meci”, a dezvăluit Cornel Dinu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI