05 aug. 2024 | 15:41

Cu ce se duce mirosul de pește din casă. Cum scoți prăjeala ce persistă în bucătărie

Utile
Cu ce se duce mirosul de pește din casă. Cum scoți prăjeala ce persistă în bucătărie
Cu ce se duce mirosul de pește din casă. Cum scoți prăjeala ce persistă în bucătărie

Nimic nu se compară cu gustul peștelui prăjit, alături de mămăligă sau mujdei. Pe cât este de bun, pe atât de puternic este și mirosul pe care îl lasă în bucătărie, atunci când este gătit. Iată câteva trucuri pentru a elimina mirosul de pește din casă! Ce trebuie să faci în timp ce gătești, dar și după.

Cum scapi de mirosul de pește din casă

Indiferent de tipul peștelui, atunci când este prăjit, acesta împrăștie o aromă puternică în toată casa. Dacă nu este eliminat la timp, mirosul ajunge să se impregneze în țesături, cum ar fi perdelele și tapițeriile și scăpăm mult mai greu de el. Pentru a diminua cât mai mult mirosul de pește prăjit, e important să ții cont de câteva lucruri, atât când îl gătești, cât și după.

Primul pas pentru a preveni răspândirea mirosului este să asiguri o bună ventilație în timpul și după gătirea peștelui. Deschide toate ferestrele din bucătărie și folosește hota la capacitate maximă. Dacă nu ai o hotă puternică, poți folosi un ventilator pentru a direcționa mirosul afară. După ce ai terminat de gătit, poți fierbe pe aragaz o oală cu apă în care adaugi ingrediente aromate. Cele mai eficiente sunt:

Oțetul. Fierbe o cană de oțet alb într-o oală cu apă timp de 10-15 minute. Oțetul absoarbe mirosurile neplăcute din aer și se evaporă, curățind atmosfera.

Lămâie și ierburi aromatice. Fierbe felii de lămâie, bețe de scorțișoară, cuișoare și câteva frunze de dafin pentru a avea un miros proaspăt și plăcut în bucătărie.

Cojile de citrice. Fierbe cojile de la portocale, lămâi sau lime. Uleiurile esențiale din coji vor ajuta la neutralizarea mirosurilor de pește.

Mirosul de pește se poate impregna în suprafețele din bucătărie. După gătit, curăță toate suprafețele de lucru, plita și cuptorul. Folosește o soluție de curățare pe bază de oțet și apă pentru a elimina reziduurile de grăsime și mirosurile. Asigură-te că ștergi și partea de jos a hotei, unde se acumulează adesea particule de grăsime.

Cum scapi de miros cu bicarbonat de sodiu

Presară bicarbonat de sodiu pe suprafețele textile, cum ar fi covoarele și canapeaua, lasă-l să acționeze câteva ore, apoi aspiră-l. Bicarbonatul de sodiu absoarbe eficient mirosurile.

Un alt truc presupune să plasezi boluri mici cu cafea măcinată în diferite colțuri ale bucătăriei. Cafeaua neutralizează mirosurile și va lăsa în urmă un parfum plăcut.

Un filtru de aer sau un purificator poate fi extrem de eficient în eliminarea mirosurilor persistente. Aceste dispozitive captează particulele de miros și purifică aerul, fiind ideale pentru bucătării unde se gătește frecvent sau pentru living, în cazul în care ai o bucătărie de tip open space.

Aprinde lumânări parfumate cu arome de citrice, vanilie sau lavandă. Acestea nu doar maschează mirosurile, ci contribuie și la o atmosferă relaxantă. Și difuzoarele de uleiuri esențiale sunt utile în acest scop. Folosește uleiuri esențiale precum eucalipt, lavandă, mentă sau citrice în difuzoare pentru a neutraliza mirosurile neplăcute din casă.

Textilele din bucătărie, precum prosoapele, șervețelele și perdelele absorb rapid mirosurile. Spală-le frecvent și înlocuiește-le cu unele proaspăt spălate pentru a menține un miros plăcut în bucătărie.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro