Cu ce se curăță sticla de la aragaz. Ingredientul banal din bucătărie care elimină imediat grăsimea și arsurile

de: Dana Cazacu
30 05. 2022

Cu ce se curăță sticla de la aragaz este o întrebare pe care și-o pun foarte multe dintre gospodine. A ști cum să cureți sticla de la aragaz este o parte importantă a întreținerii acestuia. Față de inox, sticla este mult mai greu de întreținut pentru că se pătează mult mai ușor, iar urmele sunt mult mai vizibile. Astfel, pentru a întreține sticla de la aragaz în condiții optime, este foarte important să fie curățată cu produsele potrivite.

Cu ce se curăță sticla de la aragaz, detalii la care trebuie să fie atente gospodinele

Un avantaj al plitei electrice față de aragazul pe gaz este că nu mai scoți bucăți de mâncare arsă din arzătoare. Zilnic se curăță plita electrică, după utilizare, ceea ce o menține curată. Dar este benefic să o speli foarte bine, măcar o dată pe săptămână, folosind produse special concepute pentru a îndepărta petele și depunerile de grăsime.

Curățarea sticlei de la aragaz

Din fericire, curățarea sticlei de la aragaz nu este imposibilă, dar este nevoie de un efort, de un plan pentru a o face să arate din nou ca nouă. Există mai multe metode care te învață cum să cureți sticla de la aragaz. În funcție de modelul aragazului tău, de cât de murdară este sticla și de preferințele tale în materie de produse de curățat.

Cât de des trebuie să cureți sticla de la aragaz

Aragazele cu blat din sticlă arată frumos când sunt instalate pentru prima dată, dar păstrarea lor curată poate fi o corvoadă. Cu ce se curăță sticla de la aragaz fără a-i zgâria suprafața? Cum elimini alimentele arse? Și cum poți preveni decolorarea sticlei de la aragaz? Iată cum o păstrezi curată, indiferent de ce se varsă pe ea.

Curățarea regulată contribuie în mare măsură la prevenirea acumulării de reziduuri care arată inestetic și poate crește riscul de ardere. Șterge sticla după fiecare utilizare. Fă acest lucru întotdeauna când sticla este rece pentru a preveni arsurile sau deteriorarea plitei. Curățarea sticlei de la aragaz în timp ce este încă fierbinte poate cauza deteriorarea acesteia.

Amestecul care curăță sticla de la aragaz imediat

O dată pe săptămână curăță sticla cu detergent special pentru dizolvarea grăsimii. Folosește un produs de curățare conceput pentru acest scop. Aplică detergentul și așteaptă 10 minute (sau urmează instrucțiunile de pe flacon) înainte de a șterge. Folosește o cârpă din microfibră pentru a usca și lustrui sticla de aragaz pentru a menține strălucirea.

Curățarea sticlei de la aragaz

Evită spălarea prin periaj, bureți curățat, lavetele magice sau alte echipamente de curățare abrazive, deoarece acestea pot zgâria sticla. Șterge cu o cârpă din microfibră sau cu un burete moale. Și nu pune prea mult detergent și nici nu apăsa prea tare deoarece presiunea poate sparge sticla. În schimb, dacă o pată nu se șterge, încearcă una dintre metodele de curățare cu produse făcute acasă, fără a provoca daune.

Cu ce se curăță sticla de la aragaz

Iată cu ce se curăță sticla de la aragaz și de ce ai nevoie pentru a-ți ușura munca cât mai mult posibil, folosind produse pe care le ai în casă:

  • Tip de pete pe sticlă         –    Soluție de curățare
  • Pete de apă                              –    Oțet alb
  • Mâncare vărsată                     –    Oțet si bicarbonat de sodiu
  • Reziduuri vechi de curățare –    Oțet si bicarbonat de sodiu
  • Depozite minerale                  –    Detergent de vase, bicarbonat de sodiu și acid citric
  • Micro zgârieturi de la vase    –   Detergent de vase, bicarbonat de sodiu și acid citric.

Curățarea sticlei de la aragaz

Îndepărtarea grăsimii acumulate de pe sticla de la aragaz

Cel mai bun detergent pentru sticla de la aragaz este un amestec de articole pe care le aveți deja în casă: bicarbonat de sodiu și oțet. Este o alternativă excelentă, non-toxică, la soluțiile chimice puternice.

  1. Dacă există grăsime acumulată și murdărie pe sticlă, presară niște bicarbonat de sodiu pe zonele afectate. Apoi, pulverizează bicarbonatul de sodiu cu un amestec dintr-o parte de oțet și o parte de apă; bicarbonatul de sodiu va începe să clocotească.
  2. Apoi folosește un burete neabraziv pentru a întinde pasta pe sticlă și șterge cu o cârpă umedă pentru a îndepărta totul. Un burete care nu se zgârie va duce treaba la bun sfârșit. Dar indiferent de produsul pe care îl folosești, este esențial ca acesta să nu fie abraziv, deoarece zgârierea sticlei poate provoca daune permanente.
  3. Termină prin curățarea sticlei cu un detergent pentru sticlă, astfel încât să strălucească.