Cu ce să ungi tigaia ca peștele să nu se prindă. Marii bucătari folosesc acest truc
”Nici o masă fără pește!”, cam așa se spune, nu-i așa? Dar ce te faci dacă peștele pe care vrei să-l pregătești se lipește și chiar rămâi cu o masă fără pește? Nu e cazul să te impacientezi, suntem aici să-ți spunem cu ce să ungi tigaia ca peștele să nu se prindă. De altfel, marii bucătari folosesc acest truc și nu li se mai lipește preparatul. Citește mai departe și află care este acest truc.
”Nici o masă fără pește!”, dar atenție la cum îl faci!
Știm cu toții că peștele este plin de nutrienți sănătoși pentru inimă și este foarte versatil, dar gătitul peștelui poate fi un efort dificil. Este delicat, ușor de gătit prea mult și poate fi scump. Cu toate acestea, merită timpul tău să stăpânești arta preparării peștelui acasă, și asta în parte pentru că este atât de aromat.
Vezi și: Secretul celui mai bun pește prăjit. Ce trebuie să presari în tigaie ca să iasă gustos și crocant
În timp ce peștele la grătar sau cel poșat sunt ambele delicioase, unul dintre cele mai simple și rapide moduri de a pregăti un file de pește este prin prăjirea lui la tigaie într-o tigaie foarte fierbinte. Dar, deși simplu de gătit, este bine să știi totuși cu ce să ungi tigaia astfel ca peștele să nu se prindă. Așa că, citește mai departe, dacă ești bucătar amator sau gospodină, și află care este trucul folosit de majoritatea bucătarilor experimentați.
Experții îți spun cu ce să ungi tigaia ca peștele să nu se prindă
Din ce în ce mai multe trucuri de gătit sunt publicate peste tot, pe rețelele de socializare. Parte dintre acestea sunt deja folosite și de bucătarii experimentați. Așa se face că mai multe trucuri publicate recent sunt cu adevărat utile pentru gătitul de zi cu zi al peștelui.
Primul truc spune cu ce să ungi tigaia ca peștele să nu se prindă. Bucătarii experți spun că ar trebui să folosești o grăsime care are un punct de fum ridicat, cum ar fi avocado sau uleiul de canola.
Vezi și: Ce să pui în tigaie pentru ca peștele să nu mai miroasă în casă. Trucul e foarte util
Iar al doilea arată un nou mod de a găti peștele, în special somonul, pentru a obține o piele foarte crocantă fără ca acesta să se lipească de tigaie. Se crede că această tendință a luat naștere în urma unei postări pe rețelele de socializare, în care unul dintre bucătari folosea o bucată de hârtie de copt pentru a crea o barieră între pește și tigaie.
Marii bucătari folosesc acest truc
Bucătarul a acoperit ambele părți ale pergamentului de copt cu ulei, spunând că acest lucru este important în scopuri antiaderente, înainte de a-l așeza în tigaie cu somonul deasupra. Stratul suplimentar permite ca pielea somonului să devină super crocantă fără să se lipească de suprafața tigăii, ceea ce se întâmplă adesea, chiar și cu cele mai bune tigăi antiaderente, și se pare că trucul funcționează cu adevărat. Noi punem acest lucru pe seama bucătarilor profesioniști care se află în spatele metodei.
Vezi și: A pus bere peste cartofii prăjiți în tigaie. Ce s-a întâmplat după doar 10 minute
Așadar, profită la maximum de acest truc la îndemână, dar nu inainte de te asigura că pielea somonului este complet uscată. Asta se poate face folosind o bucată de prosop de bucătărie pentru a tampona pielea. De asemenea, vei dori să te asiguri că tigaia este bine încinsă pentru a obține un preparat crocant auriu.
Concluzie
Acum că ai aflat cu ce să ungi tigaia astfel ca peștele să nu se prindă și ce ai mai putea folosi la prepararea peștelui, pentru a nu se lipi de tigaie, nu mai altceva de făcut decât să pui aceste trucuri în practică. Cât despre noi, îți urăm Poftă bună!