Cu ce să ungi carnea de pui de ţară înainte de a o găti. Aşa va ieşi fragedă, ingredientul îl ai mereu în casă

de: Mariana Olteanu
30 08. 2023

Preparatele din carne de pui sunt îndrăgite de către toată lumea. Însă, uneori, carnea de pui de țară poate ridica o serie de dificultăți. Din fericire, există un truc cu zahăr care îți va micșora timpul petrecut în bucătărie.

Cu ce putem unge carnea de pui?

Gospodinele ajung să petreacă ore bune în bucătărie, în momentul în care prepară mai multe feluri de mâncare de pui. Însă, există anumite trucuri prin care putem reduce timpul petrecut în bucătărie.

Unul dintre ele constă în fierberea unor bucăți mici de pui. În acest fel, acestea se vor prepara mai repede. De asemenea, o parte dintre gospodine obișnuiesc să ungă bine carnea cu zahăr.

Astfel, aceasta se va înmuia. Un alt truc constă și în punerea în oală a unei lingurițe inoxidabile, alături de un păhărel de țuică sau de o linguriță de zahăr.

Iar, în momentul în care apa fierbe, puteți adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu în oală. Și oala cu presiune poate fi extrem de utilă. Prin intermediul acesteia, putem găti orice fel de carne. Însă, dacă nu aveți o astfel de oală sub presiune puteți apela cu încredere la trucurile menționate mai sus.

Te-ar putea interesa și: Presară acest condiment peste puiul la grătar. Recomandarea lui Joseph Hadad pentru un gust unic

Cum putem obține un pui rumenit ca în reviste?

Însă, o parte dintre oameni preferă și puiul pregătit la cuptor. De regulă, gospodinele care vor să obțină carnea perfect rumenită aplează la ajutorul untului.

Folosirea acestui ingredient poate crește numărul de calorii al preparatului. Însă, putem folosi un ingredient care același efect. Este vorba, mai exact, despre zeama de lămâie.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul care strică gustul supei de pui. Greșeala pe care o fac multe gospodine fără să știe

Tot ce trebuie să facem este să stropim carnea cu zeamă din belșug. În acest fel, aceasta se va rumeni frumos. Nu uita să condimentezi carnea cu  sare, piper, boiaua dulce sau iute, chimen, busuioc, ceapă sau usturoi. Bucătarii recomandă ca aceasta să fie lăsată la condimentat peste noapte.

Preparatul se pune în cuptorul preîncălzit la 230 de grade Celsius și se lasă 30 de minute.  Când cele 30 de minute trec,  temperatura se micșorează la 190 de grade Celsius și se mai lasă încă 50 de minute. Preparatul va atrage mai multe complimente.

Te-ar putea interesa și: Nu mai pune unt pe pui ca să iasă auriu ca în reviste. Aşa se rumeneşte perfect