Cu ce să ungi ardeii umpluți înainte să-i pui la fiert. Ingredientul minune pe care îl ai și tu în bucătărie
Dacă și ție îți plac ardeii umpluți, ai ajuns la locul potrivit. Nu este deloc dificil să îi gătești. Cu ajutorul unui ingredient din bucătăria ta, poți să le schimbi gustul în unul mai savuros. La finalul, rezultatul va fi impresionant. Află în rândurile de mai jos cu ce trebuie să ungi legumele.
Cu ce ingredient să ungi ardeii umpluți
Ardeii umpluți reprezintă un fel de mâncare des preparat de gospodine în această perioadă a anului. Toamna, când toate legumele sunt coapte, este ușor să gătești rapid ardei umpluți. Rețetele variază, la fel ca ingredientele cu care sunt umplute legumele din grădină, în funcție de preferințe.
Indiferent de rețeta pe care alegi să o respecți, există o tehnică pe care, dacă o pui în aplicare, vei obține un rezultat impresionant. Tot ce trebuie să faci este să ungi ardeii deja umpluți cu un ingredient special din bucătăria ta. Este vorba despre uleiul de măsline.
După ce ai umplut ardeii cu legume, unge-i cu puțin ulei de măsline pe învelișul exterior. Acest ingredient va face ca rezultatul final să fie mai frumos și mai gustos decât de obicei. Mai mult decât atât, uleiul de măsline va ajuta ardeii să își păstreze culorile în timpul procesului de gătit.
Rețetă simplă și rapidă de ardei umpluți
Ingrediente:
- 8 ardei grași de dimensiune medie;
- 700 grame carne tocată (porc sau amestec cu vită);
- 3-4 cepe verzi/ 2 cepe vechi;
- 70 grame orez cu bob lung;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 1 linguriță sare, piper, cimbru uscat, mărar (opțional), pătrunjel;
- 2 lingurițe boia dulce/ paprika;
- 4 roșii cărnoase, decojite/ 500 mililitri bulion de casă;
- 1 frunză țelină;
- 1 linguriță zahăr;
- puțin ulei de măsline.
Mod de preparare:
- Se spală ardeii, se decupează câte un căpăcel în apropierea codițelor și se curăță ardeii la interior.
- Se curăță și se spală cepele, după care se toc mărunt.
- Se călește ceapa 2-3 minute, în 1 lingură de ulei de măsline cu praf de sare.
- Se adaugă orez uscat și se călește 2 minute, apoi se lasă la răcit.
- Se condimentează carnea tocată cu sare, piper, cimbru, mărar, pătrunjel, paprika.
- Se adaugă amestecul de orez peste carne și se frământă totul cu mâinile.
- Se umple fiecare ardei cu carne tocată până la buză, pentru ca orezul să aibă loc să fiarbă.
- Se ung ardeii umpluți cu ulei de măsline, apoi se pun într-o oală cu apă, la fiert.
Ardeii umpluți pot fi serviți imediat după ce au fost gătiți, cu grijă să nu fie prea calzi. Pot fi consumați alături de mămăligă sau o altă garnitură pe care o preferi. Poftă bună!