Cu ce să stropești mușcatele la sfârșit de iulie, ca să reziste mai mult timp. Secretul grădinarilor experți
Au flori mai mici sau mai mari, în diverse nuanțe de roșu, roz, violet sau alb, cu frunze groase sau plisate și oferă întotdeauna un plus de frumusețe balconului sau terasei locuinței tale. Pot înflori de la mijlocul primăverii până la primul îngheț. Iată cu ce trebuie să le stropești pentru a rezista mai mult timp!
Cum îngrijești mușcatele pentru a înflori abundent
Mușcatele sunt, la origine, flori tropicale cultivate pe parcursul întregului an. Româncele preferă să le cultive în recipiente sau coșuri suspendate, folosindu-se în mod deosebit pentru a adăuga un plus de culoare sau pentru a înfrumuseța balconul sau terasa.
Aceste flori sunt plantate în ghiveci direct sub formă de răsad, nu sămânță. Majoritatea încep să înflorească la mijlocul primăverii și reușesc să producă flori până la primul îngheț. Grădinarii recomandă tăierea regulată a florilor, după ofilirea lor, pentru a face loc altora noi.
Pentru a se menține în formă și în sezonul rece, plantele pot fi mutate la interior. Cu toate acestea, multe românce preferă să le arunce imediat după ce primul îngheț le ucide, și să cumpere altele în următorul sezon cald, pentru a se bucura de o înflorire abundentă.
Ce trebuie să știi este că mușcatele pot să producă multe flori și pot rezista în timp, dacă le acorzi atenția de care au nevoie pentru a se dezvolta frumos. Mușcatele pot înflori abundent atât timp cât le asiguri condițiile propice de mediu pentru a crește sănătos.
Cu ce trebuie să stropești mușcatele la finalul lunii iulie
Mușcatele sunt iubitoare de soare, înfloresc cel mai bine dacă sunt expuse luminii directe solare. Preferă să crească într-un sol care să reprezinte un amestec de turbă brună cu nisip, iar pentru a evita stagnarea apei, adaugă argilă expandată sau pietriș în partea inferioară a ghiveciului.
Este recomandat să uzi mușcatele în mod regulat, însă nu exagerat, pentru ca rădăcinile să nu mucegăiască. În funcție de cât de mari sunt temperaturile afară, poți opta pentru o udare zilnică. Foarte important este, de asemenea, să aplici îngrășământ florilor.
La finalul lunii iulie, stropește mușcatele cu îngrășământ lichid, diluat în apă, și compus din: azot, fosfor și potasiu. Dacă nu ai un astfel de produs acasă, poți să mărunțești o coajă de banană și să o așezi la baza plantei, apoi să o uzi. Funcționează exact ca un îngrășământ.
Dacă vei ține cont de aceste sfaturi elementare, vei putea să te bucuri de mușcate cu flori abundente până ce dau temperaturile reci. Rezistența lor va crește în timp.