Cu ce să stropești cotețul găinilor în luna aprilie ca să scape de păduchi. Trucul care are rezultate uimitoare
Odată cu venirea sezonului cald, apar și musafirii nepoftiți. Fie că este vorba despre casele noastre sau adăposturile animalelor din curte, aceștia pot face ravagii când ne așteptăm mai puțin. Cele mai vizate sunt cotețele găinilor, fiind din lemn, dar putem scăpa foarte ușor de ei. Trucul care are rezultate rapid și sigur.
Cât de periculoși sunt păduchii găinii
Păduchii apar când încep să crească temperaturile semnificativ și cu greu mai pleacă. Odată ajunși în cotețul găinilor, trebuie să acționăm imediat, dacă vrem să ne protejăm păsările. Dacă nu sunt exterminați la timp, riscă să omoare animalele afectate.
Primul lucru pe care trebuie să-l știm este că păduchii de găină pot sări pe hainele noastre foarte ușor, însă nu sunt un pericol masjor, pentru că nu se hrănesc cu sângele nostru. Dacă pentru păsări sunt un adevărat inamic, pe noi ne vor deranja doar vizual.
Durata de viață a păduchilor de găină este destul de scurtă – aproximativ 12 zile. Femelele depun 1-2 ouă pe zi, deci se înmulțesc destul de repede. Aceștia pot ciupi corpul, lăsând în urmă un semn roșu, dar care dispare destul de repede.
Există multe modalități de a preveni acarienii și păduchii de găină, dar atunci când apare o infestare, trebuie să tratați păsările pentru a preveni răspândirea infecției. Sunt și purtători de boli, deci această problemă nu ar trebui ignorată.
Problema este că majoritatea tratamentelor folosesc substanțe chimice dăunătoare care nu sunt bune pentru noi, pentru păsările noastre sau pentru mediu. Din acest motiv, ar fi de preferat să optăm pentru substanțe naturale, amestecuri făcute în casă, care nu sunt nocive.
Cum scăpăm de păduchii de pe coteț
Există un ingredient obișnuit, disponibil în toate magazinele din lume, care chiar face minuni când vine vorba despre aceste insecte. Este extrem de eficient în lupta împotriva păduchilor și, cel mai important, nu este deloc toxic.
Tot ce trebuuie să faceți este să diluați oțet cu apă rece în proporție de 1:3. Mai apoi, pulverizați puii, pe fiecare în parte, mai ales în zonele unde vedeți că sunt cei mai mulți păduchi. Protejați la fel și cu cotețul și zona înconjurătoare.
Această metodă ingenioasă vă va economisi o mulțime de bani și, de asemenea, va elimina necesitatea de a apela la diverse substanțe chimice la care nu doriți întotdeauna să vă expuneți animalele de companie. Îna cest fel, păduchii vor dispărea și vor sta departe de curtea voastră.
Poate că zicala „usturoiul este bun la toate” nu este întotdeauna adevărată, dar cert este că această plantă este utilă în multe feluri. Astfel, este benefică și în lupta împotriva păduchilor și acarienilor.
Deoarece paraziților nu le place gustul usturoiului, acesta ar trebui să fie inclus în dieta găinilor. Se pune pur și simplu în mâncarea lor, dar există și alte idei, în cazul în care păsările îl vor ocoli, cum ar fi zdrobit sau mărunțit.
Alternativ, se poate prepara un amestec de apă, suc de usturoi și uleiuri esențiale (cum ar fi cel de lavandă) și se poate pulveriza direct în jurul găinilor și al adăposturilor de păsări. Mirosul puternic îi va face pe acești inamici să dispară imediat și să stea departe de încăpere.
Uleiul de neem este, de asemenea, eficient împotriva păduchilor. Diluați o lingură mare de ulei în 2 litri de apă și pulverizați găinile, inițial o dată la două zile, apoi o dată pe săptămână până când păduchii dispar. De asemenea, puteți încerca și cu plantele de boz.
Tăiați-le în bucăți mici și folosiți-le ca așternut pentru cotețul găinilor. Acest lucru pare să țină păduchii la distanță, dar contează și cât de curată este zona în care stau păsările.