Cu ce să stropeşti cartofii înainte de a-i pune la prăjit. Aşa ies crocanţi ca la restaurantele de fast-food

de: Sabina Anastasia
09 06. 2023

Dacă și tu ești fană a cartofilor prăjiți, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți arată care sunt detaliile de care trebuie să ții cont pentru a obține un rezultat exact ca la restaurantele fast-food. Află în rândurile de mai jos cu ce să stropeşti cartofii înainte de a-i pune la prăjit, pentru a ieși fragezi la interior și crocanți la exterior.

Care sunt secretele celor mai delicioși cartofi prăjiți

Să obții cartofi prăjiți ca la restaurantele fast-food, nu este deloc dificil. Trebuie, în schimb, să ții cont de câteva aspecte importante, precum tipul de tuberculi pe care îi gătești. Este bine să optezi pentru cartofi cu pulpă mai solidă, fiindcă prezintă un conținut mai mic de apă. Cu alte cuvinte, se vor prăji mult mai bine decât alte soiuri.

După ce cureți și speli cartofii, este recomandat să îi lași la înmuiat, într-un vas de bucătărie cu apă rece, timp de aproximativ 30 de minute. Această tehnică te ajută să îndepărtezi amidonul din tuberculi, devenind astfel mai crocanți după ce vor fi prăjiți și vor fi serviți în farfurii, la masă.

Usucă bine cartofii de apă, cu ajutorul unui prosop de hârtie sau de bucătărie. Este esențial să îndepărtezi apa în exces dintre feliile de cartofi, înainte de a-i pune la prăjit. Altfel, procesul de gătire va fi îngreunat, iar rezultatul nu va fi la fel de spectaculos pe cât ți-ai putea dori.

Cei mai experimentați bucătari susțin că tuberculii trebuie prăjiți în două etape, dacă vrei ca, la final, cartofii să aibă un exterior crocant. Prima dată, trebuie prăjiți la o temperatură de maximum 160 de grade Celsius, timp de circa șapte minute, până devin moi. Apoi, se trece la prăjirea la 190 de grade Celsius, timp de trei minute, până devin aurii și crocanți.

Cu ce să stropeşti cartofii înainte de a-i pune la prăjit

Înainte de a pune cartofii la prăjit, trebuie să îi condimentezi. Există un ingredient pe care să-l folosești, pe lângă sare, cimbru sau alte produse pe care le utilizezi pentru a asezona mâncarea. Dacă vei apela la el, interiorul cartofilor va fi moale, iar exteriorul crocant. Nu va schimba gustul cartofilor, ci doar textura lor.

Te-ar putea interesa și: Când nu ai voie să faci cartofi prăjiți în tigaie, de fapt. Detaliul periculos pe care mulți îl ignoră

Este vorba despre oțet. Înainte de a pune cartofii la prăjit, când adaugi sarea peste ei, stropește-i cu câteva linguri de oțet alb. Usucă-i cu un prosop de hârtie sau de bucătărie, după care introdu-i în uleiul pe care l-ai pregătit pentru gătit. Rezultatul te va impresiona negreșit! Este un truc folosit de multe gospodine.