Cu ce să cureți mașina de spălat. Cele mai simple soluții pentru rufe perfect curate și parfumate

de: Andrei Simion
11 06. 2024

Când vine vorba de mașina de spălat rufe, majoritatea știu că are nevoie de un anume tip de întreținere, pentru a fi curată. dar, având în vedere prețurile, fiecare caută soluții ieftine. Astfel că, ne-am interesa, și am aflat cu ce să cureți mașina de spălat, folosind cele mai simple soluții pentru rufe perfect curate și parfumate.

Învață cu ce să cureți mașina de spălat rufe

De cele mai multe ori, după folosirea la spălarea rufelor, ai observat că mașina de spălat nu pare să mai curețe hainele la fel de bine ca înainte. În acest caz, este posibil să fie timpul să cureți aparatul.

Dacă nu cureți mașina de spălat, este posibil ca hainele să iasă chiar mai murdare decât atunci când le-ai introdus. Multe mașini pot reține bacterii și alți germeni, cum ar fi norovirusul, și pentru că mulți oameni își spală hainele în apă rece, germenii pot supraviețui la fiecare ciclu.

Pentru aceia care folosesc spălarea cu apă rece sau caldă și cicluri eficiente de uscare scurtă, unii germeni rezistenți vor rămâne pe lenjeria și haine, dar posibilitatea ca bacteriile periculoase și rezistente din mașinile de spălat să provoace boli este foarte redusă.

Experții arată că, în mod cert, curățarea regulată a mașinii de spălat nu va fi doar un beneficiu pentru sănătate, ci ne va ajuta să opăstrăm curată și va funcționa mai bine și mai mult timp, în timp ce deodorizează casa și hainele.

Care sunt cele mai simple soluții pentru rufe perfect curate și parfumate

Dacă ești gata să faci pasul cel mare și să cureți în profunzime mașina de spălat, vei avea nevoie de câteva elemente care să vă ajute pe parcurs. Câteva articole utile sunt câteva cârpe moi, înălbitor și oțet. Experții sugerează să cureți rapid mucegaiul și calcarul din mașina de spălat cel puțin de două ori pe an, dar se poate face la fiecare trei luni, mai ales dacă ai apă dură.

Pentru a începe curățarea în profunzime a mașinii de spălat, începe prin a șterge exteriorul mașinii cu un detergent universal, apoi treci la zonele din jurul garniturilor, filtrelor și scurgerilor. În timp ce cureți scurgerea, ia în considerare folosirea unui bol pentru a prinde excesul de apă și pentru a preveni ca podeaua să se ude.

Dacă dorești să folosești oțet, o opțiune bună pentru cei cărora le plac detergenții naturali, pur și simplu toarnă două cești de apă fierbinte în dozatorul de detergent și pune mașina în funcțiune ca de obicei, folosind un ciclu de apă fierbinte.

Cum să cureți mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu

Când acest ciclu este finalizat, și vrei să finalizezi curățarea, folosește o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în tamburul mașinii de spălat și un alt ciclu de apă caldă. Iar dacă preferi să folosești înălbitor, umple mașina de spălat goală cu apă caldă pe setarea de încărcare cea mai mare posibilă.

Odată ce tamburul este plin, adaugă un sfert de litru de înălbitor și lasă apa să stea timp de o oră înainte de a-i permite să parcurgă restul ciclului. Un alt aspect, care ține de mirosuri, este că pentru a ține mirosurile la distanță între curățările profunde, pulverizează în mașina de spălat oțet.

După ce faci asta, șterge cu o cârpă umedă din microfibră și las-o să se usuce la aer. Dacă mașina are un ciclu de autocurățare, folosește-l. Dar tot va trebui să cureți în profunzime mașina de spălat în mod regulat.

Concluzie

Deși pare simplu, nu este chiar așa, mai ales dacă vrei să ai o mașină de spălat rufe funcțională tot timpul. Acum știi cu ce să cureți mașina de spălat rufe, iar tot ce ai de făcut este să nu uiți să faci asta regulat. Așa că, nu mai sta degeaba, și apucă-te de treabă.