Tocănița de ciuperci este o adevărată delicatesă, alături de usturoi și puțină mămăligă, așa cum o preferă majoritatea românilor. Aflați în rândurile următoare cum să pregătiți o tocăniță de ciupercă cremoasă și gustoasă.
Tocănița de ciuperci este un preparat care se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva lucruri, succesul culinar va fi garantat. Usturoiul nu trebuie să lipsească din acest preparat. Desigur, doar în cazul în care nu îl tolerați deloc.
Pentru această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru început, curățăm si spălăm foarte bine ciupercile, după care punem la călit, în ulei de măsline, jumătate din usturoiul pe care îl avem. Îl ținem la foc mediu timp de 30 de secunde.
Adăugăm ciupercile, iar imediat după adăugăm și sarea, deoarece aceasta ajută ciupercile să elibereze apa. Ciupercile le vom căli la foc mic timp de circa 10 minute, până obținem consistența dorită.
La final adăugăm restul de usturoi, piper, ceapa verde, puțină zeamă de lămâie și ingredientul care va face acest preparat extrem de cremos: smântâna de gătit. Lăsați la gătit încă 2-3 minute la foc mediu, după care este gata.
Amestecați foarte bine și serviți alături de mămăliguță sau cum doriți dumneavoastră. Poftă bună!
Ciupercile sunt perfecte pentru perioada de post, dar în acest caz va trebui să renunțați la smântâna de gătit. Desigur, o puteți înlocui cu lapte de soia, de exemplu.
Pentru această rețetă de post veți avea nevoie de:
Începem prin a tăia ceapa mărunt și morcovul se dă prin răzătoare mică. Se pune la călin în ulei încins, se adaugă cozile ciupercilor tocate mărunt și se lasă pe foc în jur de 2 minute.
După, se adaugă sucul de roșii în tigaie, cimbru, busuioc, sare, piper și apă și se lasă pe foc pentru încă 2 minute. Se așază pălăriile ciupercilor într-un vas termorezistent, după care se condimentează cu sare, piper și puțin ulei.
Se adaugă usturoiul pisat peste compoziția din tigaie și se amestecă bine până când se omogenizează totul. Acesta se toarnă în ciuperci, iar vasul cu ciuperci se pune la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade. Puteți servi ciupercile cu pătrunjel verde presărat deasupra.