Cu ce să amesteci fasolea bătută pentru un plus de savoare. Nu ai cum să dai greș cu rețeta asta
Fasolea bătută este unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale românești. Se pregătește destul de rapid și nu aveți nevoie de multe ingrediente. Însă, pentru a avea un plus de savoare, trebuie să știți cu ce să amestecați fasolea bătută. Ingredientele pe care le folosesc gospodinele din Moldova!
Rețetă moldovenească de fasole bătută
Fasolea bătută este apreciată de toată lumea. Aceasta se face în funcție de regiunea țării, dar rețeta autentică moldovenească este știută de puține gospodine. Dacă nu știți ce să mai gătiți, este musai să încercați această rețetă, care vă va încânta papilele gustative. Este specifică doar zonelor din Moldova și are un gust mai deosebit, spre deosebire de rețeta clasică.
Procesul de gătire al acestei rețete este unul diferit! Pentru a obține o fasole bătută cu un gust delicios, este musai să adăugați în compoziția ei câteva rondele de morcov, boabe de piper și frunze de dafin. În acest fel, textura fasolei va fi una cremoasă și va fi apreciată de toată lumea. Mai jos vă prezentăm rețeta completă de fasole bătută!
Cum se pregătește rapid și simplu
Ingrediente:
- 500 de grame de fasole uscată
- 4-5 cepe
- 4 linguri de ulei
- 1/2 căpățâni de usturoi
- 2 linguri de pastă de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Înmuiați fasolea în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, ideal ar fi să stea la înmuiat peste noapte. A doua zi, se scurge bine fasolea și acoperiți-o cu apă rece. Fierbeți fasolea și, după primul clocot, scurgeți apa și acoperiți-o din nou cu apă proaspătă rece.. Repetați acest proces de 3-4 ori. Dacă doriți, adăugați un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu pentru a ajuta la înmuierea uniformă a fasolei.. În ultima apă în care se pune fasolea, lăsați-o să fiarbă la foc mic până se înmoaie complet. Pentru mai multă savoare, adăugați câteva rondele de morcov, boabe de piper și frunze de dafin. Le veți îndepărta când pasați boabele de fasole.
După ce fasolea s-a fiert bine, scurgeți-o de apă și dați-o prin blender. Separat, tăiați ceapa feliuțe subțiri și căliți-o în ulei încins. După ce devine translucidă, adăugați pasta de tomate și amestecați totul foarte bine. Amestecați jumătate din cantitatea de ceapă și usturoiul pisat cu fasolea pasată, pentru a obține o pastă omogenă. Potriviți gustul cu sare și piper, apoi așezați fasolea bătută într-un vas mai mare și acoperiți-o cu cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion. Poftă bună!