Cu ce înlocuieşti peştele prăjit de Florii. Reţeta de somon gata în 6 minute a Mihaelei Bilic
Credincioşii ortodocși care ţin postul Paștelui au, duminică, 9 aprilie, de Florii, cea de-a doua dezlegare la peşte. Conform tradiției creștine, în această zi de sărbătoare preparatele din pește nu trebuie să lipsească de pe mesele celor care au reușit să postească. Iată, așadar, o rețetă simplă de pește, sănătoasă și rapidă de preparat. Mihaela Bilic te învață.
Dezlegare la pește, de Florii
În Postul Paștelui, avem dezlegare la pește în numai două zile. Prima a fost de sărbătoarea Buna Vestire, iar a doua este de Duminica Floriilor, ziua de dinaintea intrării în Săptămâna Mare. Cei care au postit cu sârguință și smerenie până acum, pot mânca preparate din pește pe 9 aprilie, de Florii.
Dar de ce se mănâncă pește de Florii? Ei bine, se spune că Mântuitorul Iisus ar fi cerut să mănânce pește în această zi, fapt pentru care Biserica Ortodoxă dă dezlegare la pește. Ba mai mult, o vorbă din popor spune că, cei care consumă pește de Duminica Floriilor vor avea noroc tot anul. Așadar, toate motivele ca pe masa ta de sărbătoare să se regăsească preparate din pește.
Reţeta de somon gata în 6 minute a Mihaelei Bilic
Peștele este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de carne. Conține grăsimi sănătoase Omega 3 și Omega 6 și este o sursă importantă de proteine, fapt pentru care trebuie inclus cât mai des în dieta noastră. La fel de important este, însă, și modul de preparare.
Știm cu toții că alimentele prăjite în ulei nu sunt cele mai sănătoase alegeri. Așadar, nutriționistul Mihaela Bilic dă uitării peștele prăjit și vine cu o rețetă de somon copt la abur care, cu siguranță, va face deliciul mesei tale alături de cei dragi. Ba mai mult, preparatul este gata în numai șase minute.
Toată lumea zice că e greu să gătești pește și miroase în bucătărie. Ei bine, astăzi vreau să demontăm acest mit. Îl gătim în cuptorul cu microunde, la abur, în câteva minute.
Avem vasul în care punem o cană de apă, în coșuleț punem broccoli, ca să fie și cu legume și culoare, deasupra somonul, sare, piper, capacul și acum la cuptor cu el.
Așa cum v-am promis, sănătos, rapid și delicios! Un pic de parmezan și masa-i gata!”, a explicat în Mihaela Bilic, într-un video postat pe contul său de Instagram.