Cu ce au fost injectate mii de persoane, în loc de vaccinul anti-covid. S-a întâmplat în Germania

Cu ce au fost injectate mii de persoane, în loc de vaccinul anti-covid. S-a întâmplat în Germania
Cu ce au fost injectate mii de persoane, în loc de vaccinul anti-covid. S-a întâmplat în Germania

E scandal de proporții în Germania, unde mii de persoane au fost injectate cu o altă substanță în locul vaccinului anti-covd.

Cu ce au fost injectate mii de persoane, în loc de vaccinul anti-covid

Situație absolut aberantă în Germania, unde mii de persoane au primit cu totul altceva decât serul anti-covid pentru care veniseră să se imunizeze.

Oamenii au fost injectați cu o soluție salină în loc să fie imunizați cu serul anti-covid-19 în districtul Friesland din nordul Germaniei.

Peste 2.000 de persoane au cerut să repete vaccinul, duoă ce în presă au apărut informații potrivit cărora o asistentă medicală ar fi folosit o soluție salină în loc de vaccin, a anunțat Ministerul Sănătății din landul german Saxonia Inferioară.

Momentan, nu se știe dacă asistenta a folosit o soluție salină în loc de vaccin intenționat sau fără să își dea seama.

Vor fi oferite primele doze suplimentare pentru cei afectați începând de vineri, a asigurat un purtător de cuvânt al districtului.

Autoritățile au spus că este posibil ca asistenta medicală să fi injectat mii de persoane cu o soluție salină, și nu cu un ser anti-covid, într-un centru de vaccinare.

Nu se știe exact câte persoane au fost „vaccinate” cu soluție salină

Aproximativ 8.500 de persoane care au fost imunizate în perioada 5 martie 20 aprilie ar putea fi afectate de acest gest, spune administrația districtului.

Momentan, nu se cunoaște numărul exact al persoanelor care au primit soluție salină în locul vaccinului.

O purtătoare de cuvânt din cadrul Ministerului Sănătății din land a spus că nu știe să fi fost vreun caz grav de covid petrecut după injectarea soluției saline.

Cu toate astea, informațiile nu au putut fi comparate, pentru că există o reglementare privind protecția datelor, spune ea.

La finalul lunii aprilie, Germania bătuse recordul la vaccinarea populației, cu peste un milion de persoane care și-au administrat serul într-o singură zi.

Campania de vaccinare din Germania a cunoscut o evoluție bună, mai ales că serul a putut fi administrat și de medicii de familie.

Mai mult de un sfert dintre germani au primit măcar o doză a unui vaccin, de la începutul campaniei.

În luna aprilie, Germania atinsese cea mai mică rata a incidenței din ultimele două săptămâni, cu 154 de persoane infectate la 100.000.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI