Cu câți bani se vinde bancnota de 20 de lei pe OLX. Anunțul care îi va uimi pe români

Cu câți bani se vinde bancnota de 20 de lei pe OLX. Anunțul care îi va uimi pe români
Ce fac mulți români cu bancnota de 20 de lei

Banca Națională a României punea în circulație primele bancnote pe care apare o personalitate feminină, Ecaterina Teodoroiu, în urmă cu aproximativ două luni. Mulți români își doresc să pună mâna pe astfel de bancnote, așa că există persoane care au decis să le vândă pe OLX.

Câți bani cer românii pentru bancnota de 20 de lei. Anunțurile făcute o să îi surprindă pe mulți

Lansarea bancnotei pe care apare Ecaterina Teodoroiu era luată în calcul de Banca Națională a României încă din 2019. Aceasta s-a născut într-o familie modestă din Oltenia, pe 14 ianuarie 1894, la Vădeni, devenind ulterior prima femeie soldat din Armata Română.

Ea s-a alăturat Armatei ca asistentă medicală de front după intrarea României în Primul Război Mondial. Ea a cerut să fie trecută într-un batalion de luptă pentru a putea participa la război după decesul celor patru frați ai săi pe front. Ecaterina Teodoroiu a fost rănită de mai multe ori.

Românii, inventivi cu bancnota de 20 de lei

Aceasta a fost decorată de Casa Regală pentru actele de vitejie de pe front. Ecaterina Teodoroiu a murit în vara anului 1917, în momentul în care conducea un pluton de infanterie al Armatei Române în Bătălia de la Mărășești. Mulți s-au bucurat când au aflat că aceasta o să apară pe bancnota de 20 de lei.

„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.

Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească.”, anunța BNR.

Ce apare pe site-urile de comerț online. Mulți au fost surprinși

Românii și-au dat seama că mulți colecționari își doresc să pună mâna pe o bancnotă pe care apare Ecaterina Teodoroiu, astfel că au recurs la site-urile de comerț online, unde mulți vând obiecte, haine sau diferite comori. Numeroase anunțuri au fost făcute de cei care au asemenea bancnote.

Mai exact, prețul bancnotelor vândute pe internet variază între 20 și 50 de lei, însă se poate ajunge și la mai mult. Spre exemplu, un român a anunțat că își dorește să le ofere colecționarilor 4 bancnote pe care apare Ecaterina Teodoroiu pentru un preț de 150 de lei dacă sunt cumpărate toate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI