Cu câți bani se vând acum noile bancnote de 20 de lei. Incredibil ce se întâmplă

de: Anca Lupescu
26 12. 2021

Noile bancnote de 20 de lei au fost puse în circulație de la 1 decembrie. Ele o înfățișează pe Ecaterina Teodoroiu. Până ca ea să intre în circulație și românii să înceapă să o vadă mai des, alții, mai inventivi, au decis să o pună la vânzare. Românii nu ratează nicio ocazie de a face bani, așa că au găsit ocazia perfectă odată cu punerea în circulație a bancnotei de 20 de lei.

Ce preț are o bancnotă de 20 de lei

După ce Banca Națională a României a pus în circulație bancnotele de 20 de lei, aceasta a apărut pe site-urile de anunțuri.

Prețul cu care o bancnotă de 20 de lei se vinde pe site-urile cu anunțuri este de 25 de lei.

„Vând fișic de 100 de bancnote de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu, nu se desface fișicul, nu se dau la bucată. Bancnotele sunt serii de 20-30 consecutive, nu sunt de la 1 la 99”, este unui dintre anunțurile de vânzare.

Vânzătorul cere 2.500 de lei pe 100 de bancnote de 20 de lei, adică cu 500 de lei mai mult decât valoarea inscripționată pe ele. Alt anunț spune că vinde o bancnotă de 20 de lei cu nu mai puțin de 50 de lei.

„Pliant de prezentare a bancnotei de 20 lei însoțit de bancnota din imagine”. Prețul este de 50 de lei.

Bancnota  este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm. Culoarea este predominat verde oliv.

Prima bancnotă pe care apare o femeie

Este prima bancnotă românească pe care apare o femeie, fiind o premieră în țara noastră.

„De-a lungul istoriei sute de femei notabile au ajutat România să avanseze dar de la nașterea leului românesc niciunul dintre numele lor nu a fost onorat pe unul dintre cele mai puternice simboluri naționale, bancnotele.

Avem nevoie de un exemplu permanent că și femeile au făcut istorie. Este important să acordăm un merit egal.” a declarat Janina Nectara pentru Reuters.

„Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susţinere la nivelul societăţii, susţinându-se consolidarea egalităţii de gen şi a rolului major al personalităţilor feminine în istoria şi societatea românească”, precizează BNR.