Cu câți bani s-a vândut o felie de tort de la nunta Prințesei Diana cu Charles. Suma este impresionantă

Cu câți bani s-a vândut o felie de tort de la nunta Prințesei Diana cu Charles. Suma este impresionantă
Cu câți bani s-a vândut o felie de tort de la nunta Prințesei Diana cu Charles. Suma este impresionantă

Nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles a fost un adevărat eveniment istoric. A rămas în istorie, la fel ca multe dintre nunțile membrilor Casei Regale.

Cu câți bani s-a vândut o felie de tort de la nunta Prințesei Diana cu Charles

Acum, la 40 de ani de la eveniment, o felie din tortul de nuntă a prințului Charles cu Diana, a fost vândută la licitație cu o sumă imensă, dacă e să ne gândim la faptul că este doar o prăjitură.

Cu toate acestea, vorbim despre o prăjitură simbol. Felia de tort cântărește aproximativ 800 de grame și a fost păstrată de o angajată a reginei-mamă, Moyra Smith.

Felia de tort a fost păstrată timp de 40 de ani într-o folie alimentară și băgată într-o cutie metalică pe care scria „folosește cu grijă”.

Prăjitura a fost vândută înițial unui colecționar, în 2008.

”Am fost surprinşi de numărul de persoane care au licitat pentru această prăjitură regală unică”, a declarat curatorul şi specialistul în obiecte regale Chris Albury.

La licitație, felia de tort a fost estimată la o valoare de 300-500 de lire sterline și a ajuns să fie vândută cu 1850 de lire, adică 2200 de lire sterline cu tot cu taxe.

Felia de tort a fost cumpărată de Gerry Layton din Leeds, care a licitat online.

Era de așteptat să strângă doar 500 de lire sterline, dar cei care au organizat licitația s-au declarat uimiți de interesul oamenilor.

Cine a cumpărat felia de tort și ce vrea să facă cu ea

Gerry Layton a declarat că a pus în testament tortul, împreună cu moșia sa, pe care le va dona spre caritate după moartea sa.

„De asemenea, m-am gândit că aș putea să-l pun ca o recompensă la tombolă, cu o parte din banii care merg la Centrepoint, unde prințesa Diana era patroană”, a spus el.

„Va trebui să mă gândesc la o modalitate de a mă opri să încerc să o mănânc”.

Layton a declarat că intenționează să facă călătoria de la Yorkshire la Gloucestershire pentru a ridica bucata de săptămâna viitoare, deoarece vrea să se asigure că rămâne în stare bună.

Cei care au organizat licitația au declarat că ofertanții din Marea Britanie, SUA și mai multe țări din Orientul Mijlociu și-au arătat interesul.

„Părea să atragă mult mai multă atenție decât atunci când am vândut-o cu o scrisoare de mulțumire de la Charles și Diana în urmă cu 13 ani”, a declarat Chris Albury.

„Licitația a început de la 300 de lire sterline și cu ofertele de comision, licitația pe internet și prin telefon a crescut rapid la prețul câștigător de 1.850 de lire sterline. Aceasta a fost o piesă irezistibilă din istoria memorabilelor regale pentru mulți”.

Doamna Smith a păstrat felia într-o cutie veche de tort floral și a lipit o etichetă făcută manual pe capac, pe care a pus și data: 27 iulie 1981.

Familia ei a vândut tortul unui colecționar în 2008 și acum a ieșit la licitație la 40 de ani după ce Charles și Diana s-au căsătorit.