CTP, soluție inedită oferită autorităților pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze: „Asta cred că ar funcționa”

CTP, soluție inedită oferită autorităților pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze: „Asta cred că ar funcționa”
CTP, despre modul în care se poate atinge rata de vaccinare

Gazetarul Cristian Tudor Popescu se implică activ în problema vaccinării populației, venind cu soluții pertinente pentru a atinge ținta stabilită de autorități. Potrivit acestuia, responsabilii acestei campanii de vaccinare ar trebui să ajungă la cetățeni prin oferirea recompenselor de orice natură, contrar declarațiilor lui Orban prin care anunța vaccinarea contracost.

„Poate ar trebui să li se dea o găină”

Cunoscutul jurnalist, CTP, a avut o intervenție inedită în care și-a explicat punctul de vedere cu privire la vaccinarea cât mai multor cetățeni din mediul rural. Acesta a ținut să critice inițiativa prefectului Capitalei, care a susținut ca oamenii să fie recompensați la evenimentele culturale la care sunt prezenți. CTP susține că acete persoane ajunse la teatru și alte evenimente de acest gen au deja o educație și o bază de infirmații, nefiind nevoie să fie recompensați pentru a se vaccina în folosul propriei sănmătăți.

Potrivit gazetarului, persoanele din mediul rural ar trebui să fie recompensați în natură sau cu bani, astfel că o găină sau o sumă de bani i-ar putea motiva să se vaccineze.

”Cine se duce la Operă, la teatru și la evenimente culturale e de presupus că e o persoană cu un anume nivel de pregătire și de conștientizare care se vaccinează. Problema e nu asfaltul, ci noroiul. La sate. Nu cred că trebuie să li se dea o vacă de om, ca în India, ca să se vaccineze. Eu știu, poate o găină. Dar, cel mai simplu ar fi cu bani gheață. Asta cred că ar funcționa”, a dezvăluit CTP, la Europa FM.

Cu privire la vaccinarea copiilor, jurnalistul consideră că va exista o reticență mai mare cu privire la acestă categorie, astfel că este mai ușor să promovezi vaccinarea adulților, față de cea a copiilor.

”Rata generală de vaccinare este clar în scădere continuă. Acum, lumea e demotivată, oarecum. Și, în ce privește copiii, sigur că reticența e mai mare decât în cazul adulților.

Mai degrabă accepți să te vaccinezi tu decât să îți vaccinezi copilul. Cred că rata de vaccinare la nivelul ăsta, al copiilor și adolescenților, va fi sensibil mai mică decât în cazul adulților”, a mai adăugat CTP, potrivit sursei citate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI