CTP, după ce Simona Halep a ratat calificarea în finala Miami Open: „Era destabilizată de ineficiența la serviciu”

CTP, după ce Simona Halep a ratat calificarea în finala Miami Open: „Era destabilizată de ineficiența la serviciu”
CTP: "Simona Halep era destabilizată de ineficiența la serviciu"

Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova, cu scorul de 5-7, 1-6 și a ratat calificarea în finala Miami Open 2019, dar și urcarea pe prima poziție în clasamentul WTA. Cristian Tudor Popescu a excplicat de ce a pierdut Simona meciul din semifinală.

„Nu cred că întreruperile cauzate de ploaie au influențat în vreun fel acest rezultat. Este vorba de două lucruri aici. În primul rând, de serviciul Simonei, care nu a funcționat. În primul set, Simona și-a făcut jocul până la scorul de 5-3, a făcut break de două ori, deci a condus cu 3-2 cu break, nu a reușit să-și țină break-ul, a fost egalată, a condus după aceea din nou cu 4-3 cu break, a făcut 5-3, iarăși n-a reușit să-și țină break-ul și a fost egalată. Deci, problema a fost serviciul Simonei. La 6-5, Simona a condus cu 40-15 la 6-5 pentru Pliskova și, iarăși, nu a reușit să-și facă serviciul”, a declarat jurnalistul la Digi24.

CTP: „Simona Halep era destabilizată de ineficiența la serviciu”

Cristian Tudor Popescu a fost de părere că Simona Halep a fost destabilizată de ineficiența la serviciu în partida cu Pliskova și crede că Ashleigh Barty va câștiga Miami Open 2019.

„Daniel Dobre, care a fost chemat la bancă  – la 5-4, parcă, – i-a spus un lucru esențial, i-a spus: Serviciul e problema, nu ai energie în serviciu, Simona, împinge mai mult în picioare! N-a reușit Simona să execute un serviciu sigur și de aici a pierdut.

Ce s-a întâmplat cu Pliskova, în complementar? Pliskova și-a dat seama, la 5-3, că va pierde, așa cum a pierdut de-atâtea ori în fața Simonei, că a intrat în jocul ei, și atunci a smucit. Și-a dat seama că până atunci nu riscase suficient. Și-a asumat lovituri decisive și i-au intrat nu mai puțin de 4 astfel de lovituri și e o regulă nescrisă în tenis, că dacă reușești să faci trei puncte legate pe mâna ta, nu pe greșeala adversarei, atunci îți recapeți încrederea. E, asta s-a întâmplat și din acel moment, Pliskova a lovit foarte încrezătoare în jocul ei, în vreme ce Simona era destabilizată de ineficiența la serviciu. Asta a fost povestea”, a mai spus jurnalistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI