CTP, reacție explozivă privind mașinile care au mers pe contrasens pe A2. Ce pedeapsă drastică merită „ucigașii pe roți”

CTP, reacție explozivă privind mașinile care au mers pe contrasens pe A2. Ce pedeapsă drastică merită „ucigașii pe roți”
Cristian Tudor Popescu, despre pedeapsa meritată de șoferii de pe A2

Cristian Tudor Popescu reacționează dur în urma imaginilor văzute de o țară întreagă, cu o zi în urmă. Mai mulți șoferi grăbiți au ales să călătorească pe Autostrada Soarelui pe contrasens, astfel încât, să nu mai fie nevoiți să stea să aștepte ore pentru a parcurge câțiva zeci de kilometri. În urma acestei atitudini, cunoscutul gazetar taxează în termeni aspri acest comportament și își exprimă regretul că, nici de data aceasta autoritățile nu vor lua nicio măsură.

Cine este de vină pentru haosul creat pe A2

Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, toți cei care au circulat pe contrasens, cu două zile în urmă, sunt „șmecheri naturali” care sfidează orice regulă de circulație după bunul lor plac.

Din păcate, toată situația neplăcută creată a fost exclusiv din vina acestei șmecherii, fără a exista o niciun alt impediment inevitabil la fața locului. Gazetarul reamintește cu părere de rău că aceaastă lipsă de responsabilitate din trafic este întâlnită deseori în trafic.

”Regulile de circulație nu s-au schimbat, sunt aceleași. Și prima regulă e să fii șmecher natural, spre deosebire de ceilalți, care sunt fraieri. A existat un prim ins care a făcut manevrele astea năucitoare pe Autostrada Soarelui; după el s-au luat și ceilalți, ca să nu pară mai prejos.

Nu a fost vorba de vreo situație periculoasă, dificilă, ivită din pricina unui accident al drumului sau a unei situații mecanice care apoi să fie evitată, pur și simplu acești inși, în calitatea lor de șmecheri naturali, au creat această situație din asfalt, fără niciun fel de circumstanță.

Acum, să ne întrebăm de ce au făcut asta. Astfel de situații au loc în fiecare moment în această țară. Orice șofer civilizat, corect, se izbește în fiecare zi de astfel de invidizi și uneori se întâmplă și la propriu”, a declarat gazetarul Cristian Tudor Popescu la stirileprotv.ro.

Șoferilor nu le este teamă de consecințe

Un adevăr dureros este acela al lipsei de sancțiuni în cazul încălcării legii, astfel că, niciun șofer nu este speriat de o pedeapsă care să îl usture cu adevărat. Mai mult, în România nu sunt pedepsiți cum ar trebui nici șoferii care ucid persoane, iar astfel de exemple sunt peste tot, inclusiv în spațiul public.

”Mai este un aspect. De ce fac asta? Pentru că nu le teamă. Știa au încălcat flagrant regulile de circulație, au mers pe contrasens, dar sunt atâția alții care au omorât oameni.
Ne amintim nume celebre, eu știu, Huidu sau Mario Iorgulescu- despre care spuneam, în clipa când l-a omorât pe omul ăla, că nu va păți nimic.

Și iată că nu pățește. E liber și liniștit, nici măcar neliniștit. Și așa se întâmplă în toate cazurile de omoruri comise în circulație de diverși inși – veți vedea că în momentul de față sunt liberi și conduc mașina. Este de neimaginat de ce nu se aplică această măsură, care este rațională, este logică, unor inși care fac astfel de lucruri, care pun grav în pericol sănătatea, viața celorlalți”, a adăugat CTP.

Pedeapsa pe care o merită toți șoferii iresponsabili

Jurnalistul este de părere că pedepsele cele mai eficiente sunt acelea în care li se interzice șoferilor indisciplinați dreptul de a mai conduce, astfel că, ar trebui ridicat permisul auto pe viață. Cristian Tudor Popescu îi numește pe acești șoferi „ucigași pe roți” , iar locul lor trebuie să fie departe de șosele.

”Unor astfel de indivizi ar trebui să li se ridice dreptul de a conduce pe viață. Foarte simpu și democratic. Câte astfel de măsuri cunoașteți? Câți astfel de inși sunt acum în pușcărie?

Știți vreunul care a omorât oameni cu mașina pe stradă, i-a călcat pe trecerea de pietoni, i-a lovit frontal pe contrasens, știți vreunul care să fi zăcut în pușcărie?

Autoritățile nu vor lua niciun fel de măsuri, pentru că el ar fi considerate de către politicieni nepopulare și pierzătoare de voturi. Nu rămâne decât să aveți un ochi în ceafă și simț de anticipație, să vă feriți de acești ucigași pe roți”, a mai declarat gazetarul CTP.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI