CTP îi dorește tot binele din lume profesorului care a sfătuit elevii să nu poarte măști: „L-aș trimite la cimitir”

CTP îi dorește tot binele din lume profesorului care a sfătuit elevii să nu poarte măști: "L-aș trimite la cimitir"

Un scandal uriaș a explodat, după ce un profesor din Oradea s-a filmat într-o sală de curs în timp ce instigă elevii să nu poarte măști la școală, numindu-i „niște animăluțe într-un țarc”. Pe lângă poliție, Cristian Tudor Popescu, Klaus Iohannis și alte autorități au criticat dur comportamentul simpatizantului mișcării „fără mască”.

Profesor din Oradea, protest anti-mască la ora de curs

Celebrul gazetar Cristian Tudor Popescu și-a exprimat public dezgustul față de manifestarea anormlă a unui cadru didactic. Prin comportamentul său nefiresc, profesorul din Oradea a instigat elevii la nepurtarea măștii, organizând un protesc într-o sală de curs.

Planul a fost bine gândit, astfel că profesorul de sport și-a pus elevii să-și aducă măști de circ care înfățișau diferite animale, același lucru făcând și el. Următorul pas a fost să se filmeze, explicând în materialul video cât de chinuiți sunt elevii, potrivit noilor reguli anti-COVID-19 din școli, numindu-i „animăluțe în țarc”.

„Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi. În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim ca niște animăluțe în țarc.

Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

În descrierea imaginilor publicate, acesta a menționat că materialul a fost înregistrat cu acordul elevilor: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. JOS BOTNIȚA LA COPII !!!”

Reacția explozivă a lui CTP la adresa bărbatului

CTP nu a putut lăsa protestul profesorului să treacă neobservat, astfel că i-a alocat un timp special pentru a critica pe îndelete fiecare gest al protestatarului. În primul rând, gazetarul și-a exprimat mirarea față de funcția de profesor a bărbatului, numindu-l specimen. CTP judecă aspru decizia cadrului didactic de a se folosi de elevi, ajungând chiar să-i umilească și să-i jignească.

“Prima întrebare pe care mi-am pus-o, văzând acest filmuleț, este cum de a ajuns profesor acest specimen. Este un soi de troglodit care articulează limba română și la figură și la plex și care a comis, în primul rând, adică ceea ce șochează înainte de orice, este utilizarea elevilor în această acțiune a sa.

I-a utilizat ca o masă de manevră, ca pe niște animale, ca pe o turmă. Stăteau elevii în clasă și repetau ceea ce le spunea profesorul: «E adevărat că așa și pe dincolo? -Da!».

Asta mi se pare o chestiune penală. Nu știu cum ar putea să mai rămână în sistemul didactic această persoană. Normal mi se pare ca în 24 de ore să fie dat afară din orice școală din țara asta, să nu mai aibă dreptul vreodată să mai predea”, a afirmat CTP.

Ce pedeapsă merită profesorul

În primul rând, CTP oferă ca soluție rapidă concedierea acestui bărbat și îngădirea oricărui drept de a mai profesa în vreo școală. În al doilea rând, după părerea gazetarului, acest protestar ascuns sub o mască demnă de circ, ar merita să meargă să facă muncă în folosul comunității, participând la săparea gropilor pentru persoanele decedate din cauza noului coronavirus.

“Dacă această persoană rămâne să predea în continuare cu atributele de profesor, după părerea mea este o zădărnicire totală a tot ceea ce se face în clipa de față în lupta cu acest virus. «Haideți să ne smulgem toți măștile, să nu ne mai pese, să ne îmbolnăvim în masă și să scape cine poate».

Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir să facă muncă în folosul comunității, să sape gropile pentru înmormântarea celor uciși de Covid-19.

Acest ins a folosit sala de clasă, platită de la buget de stat, s-a folosit de elevii veniți aici să învețe, s-a folosit de titlul său de profesor pentru a-și promova aceste idei. Așa ceva nu poate să nu fie sancționat și nu poate să continue”, a continuat jurnalistul.

Vezi imaginile video care au stârnit revolta națională:

Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest.JOS BOTNIȚA LA COPII !!!

Publicată de Nelu Sandu Pop pe Luni, 21 septembrie 2020

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI