CTP, dezlănțuit: „PSD intră în panică. (…) alegeri pentru ieșirea PSD din Palatul Victoria”

CTP, dezlănțuit: „PSD intră în panică. (…) alegeri pentru ieșirea PSD din Palatul Victoria”

Liviu Dragnea s-a prezentat, până la urmă, la vot. A ales chiar să voteze și pentru referendum. În lumina ultimelor evenimente, printre care și-o prezență covârșitoare la urne, Cristian Tudor Popescu a venit cu câteva impresii.

CTP susține în editorialul său că nu e nimic de așteptat de la PSD. E un partid care nu a avut niciodată în cap altă imagine despre alegeri decât „câștigarea” lor cu peste 95%. Acesta aseamănă strategia PSD cu ce se întâmpla pe vremea lui Ceaușescu.

„Să vină la vot doar cei care îi votează pe ei. Când apar prea mulți votanți de capul lor, PSD intră întotdeauna în panică”, a adăugat CTP în cel mai nou editorial al său.

Acesta a mers mai departe și-a numit PSD „Partidul Antivot”. La cum se prezintă situația în diaspora, dar și în România, sistemul electoral are probleme grave când lumea chiar se prezintă la vot. Prezența în timp real arată că procentul de oameni care au votat va fi de peste 50%. Referendumul pentru justiție convocat de Klaus Iohannis deja și-a atins pragul de 30%.

Ce sunt aceste alegeri europarlamentare, de fapt, când le raportezi la PSD.

CTP a spus despre PSD că, fiind Partidul Antivot, ține mii de oameni pe străzi, în fața secțiilor de votare, așa cum a făcut și în 2014. Totodată, refuză prelungirea programului de votare, încercând să reducă proporțiile dezastrului. „Astfel, aceste alegeri nu vor mai fi despre intrarea PSD în Parlamentul European, ci despre ieșirea PSD din Palatul Victoria”.

La ora 19, pe baza unui exit poll realizat de Avangarde și Curs, situația se prezenta în felul următor:

  • PSD 26,7%
  • PNL 25,9%
  • USR 23,1%
  • ProRO 5,8%
  • UDMR 5,4%
  • Alde 4,8%
  • PMP 4,5%

Ce trebuie să știi despre un exit poll e că nu oferă o imagine completă. Astfel, rezultatul final se poate schimba destul de mult, mai ales când vorbim de scoruri atât de strânse. În orice caz, sunt două surprize: căderea mare a PSD, dar și punctajul mare înregistrat de Alianța 2020 USR-PLUS.