CTP, comparat cu Gheboasă de către un episcop. Cum a reacţionat jurnalistul: „Un Gheboss intelectual”

de: Sabina Anastasia
10 08. 2023

Un episcop a reacționat, după ce gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) l-a desființat pe Gheboasă, trapperul care a oferit un show controversat pe scenă, la festivalul Untold de la Cluj-Napoca. Jurnalistul a fost criticat de către liderul spiritual, însă mesajul său nu a rămas fără replică.

Mesajul unui episcop, după criticile aduse la adresa lui Gheboasă

CTP l-a desființat pe Gheboasă, în contextul scandalului izbucnit pe tema show-ului controversat pe care trapperul l-a organizat pe o scenă de la festivalul Untold din Cluj-Napoca. Tânărul a interpretat o melodie cu obscenități, ce nu a rămas fără replică în spațiul public.

Gazetarul a caracterizat obscenitățile lui Gheboasă ca fiind Weltanschauung, fiind de părere că a interpretat mizerii anatomice debitate pe scena de la Untold. Rațiunea, cultura și bunul simț au devenit „căcaturi”, în opinia lui CTP, în timp ce relațiile intime, alcoolul și drogurile sunt „adevărăciuni”.

Într-o astfel de lume, de la obscenități precum cele interpretate de trapperul Gheboasă pe scenă până la violența fizică și chiar criminală, nu este decât un pas, a subliniat cunoscutul jurnalist. Grija față de om, lozinca promovată în timpul dictaturii comunistă, este acum înlocuită cu Disprețul față de om.

Poziția lui CTP nu a fost văzută cu ochi buni în spațiul public de toată lumea. Oamenii s-au împărțit în două, dintre cei care au criticat mesajul gazetarului făcând parte și episcopul Hușilor, Preasfinţitul Părinte Ignatie, potrivit unei postări făcute publice în urmă cu puțin timp.

Reacția lui Cristian Tudor Popescu, după mesajul episcopului Hușilor

Într-un text scurt, intitulat Je suis Gheboasă, CTP a arătat că Preasfinţitul Părinte Ignatie i-a criticat atitudinea față de Gheboasă. Episcopul Hușilor a punctat că gazetarul reprezintă versiunea intelectuală a trapperului, când vine vorba de credință și de Biserică.

„Eu sunt Gheboasă. Aflu asta de la preasfințitul Ignatie, episcopul Hușilor. Omul Bisericii s-a simțit dator față de Dumnezeu și credincioși să publice pe rețeaua Instagram, ca replică la articolul subsemnatului Weltanschauung Gheboss, următorul mesaj:

„episcopul_ignatie. CTP este oripilat de limbajul vulgar al lui Gheboasă. Personal, cred că diferența dintre trapperul în discuție și CTP e la «un pas gramatical distanță». Când vine vorba de credință și de Biserică, CTP este versiunea intelectuală a lui Gheboasă. Un «Gheboss» intelectual”.”, este mesajul publicat de CTP pe Facebook.

În altă ordine de idei, amintim că CTP a declarat în repetate rânduri în spațiul public că este ateu. Aici trebuie făcută o diferențiere, însă, fiindcă există mai multe moduri de a fi ateu, potrivit spuselor sale. Gazetarul a precizat că are credință în Dumnezeu, despre care crede că este tot acest Univers.