CTP, atac misogin la Diana Șoșoacă, dar și la AUR. Gazetarul s-a dezlănțuit

CTP, atac misogin la Diana Șoșoacă, dar și la AUR. Gazetarul s-a dezlănțuit
CTP, atac la Diana Șoșoacă și AUR

Gazetarul CTP a comentat măsura suspendării dozelor de vaccin rămase din lotul problematic de la AstraZeneca. Consideră că este o chestiune politică și nejustificată, făcând o legătură cu partidul AUR și Diana Șoșoacă, pe care a numit-o ”Balena Baliverna”.

CTP, atac la Diana Șoșoacă și AUR

„După părerea mea, vaccinarea va continua, procesul nu va fi frânat semnificativ, spre bucuria mea. Poporul român, în majoritatea lui, e rezistent la manipularea aceasta agresivă, murdară, care se practică de atâta vreme aici, în România. N-a reușit să prindă chiar atât de mult.

Au prins locuri în Parlament acest partid al AURolacilor, doamna Balena Baliverna, în schimb, constat că oamenii au rezistat în majoritatea lor și cred că vor rezista în continuare. Se vor duce să se vaccineze, pentru că în mod limpede, aceasta este singura soluție”, a declarat jurnalistul la Digi24.

9 țări suspendă vaccinarea cu AstraZeneca 

Imunizarea cu serul produs de AstraZeneca este suspendată în tot mai multe stare din Uniunea Europeană, după ce au apărut tot mai multe probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți. În total, 9 țări au oprit vaccinarea cu acest vaccin din cauza reacțiilor adverse grave dezvoltate de cei imunizați cu AstraZeneca. Pentru a fi în afara oricărui pericol, autoritățile din România au hotărât ca dozele rămase neutilizate dintr-unul dintre loturile cu probleme să fie carantinate temporar.

Conform Comitetului Național de Vaccinare, în aceea ce privește locul ABV2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării, România a recepționat prima tranșă de vaccin, de 81.600 de doze, în 7 februarie. Din 15 februarie și până în prezent, au fost utilizate 77.049 de doze. În schimb, țara noastră nu a primit doze din lotul AVB5300 cu probleme în Austria. Ca măsură de extremă precauție, Comitetul a decis carantinarea temporară a dozelor rămase, până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului.