CTP, apel fulminant către cetățenii care refuză să se vaccineze: „Ce să facă Guvernul? Să le dea mici, bere, fasole cu ciolan, să-i scarpine pe burtă?”

CTP, apel fulminant către cetățenii care refuză să se vaccineze: „Ce să facă Guvernul? Să le dea mici, bere, fasole cu ciolan, să-i scarpine pe burtă?”
CTP, reacție dură la adresa persoanelor care refuză vaccinul

Cristian Tudor Popescu revine cu un apel de ultimă oră pentru cetățenii nevaccinați, care refuză din alte motive decât cele strict medicale să se vaccineze împotriva Covid-19. Potrivit gazetarului, în contextual actual al acestei pandemii, alegerea de a nu face vaccin este echivalentă cu gradul de ignoranță și primitivism al poporului.

CTP, de partea Guvernului în lupta anti-Covid-19

Cu un spirit crtic și un realism aparte, CTP surprinde și de această dată milioane de români. Cei luați în colimator de către jurnalist sunt românii nevaccinați, care refuză să se implice activ în eradicarea acestei pandemii, care omoară zilnic sute de oameni. Din păcate, realitatea este dură, iar sistemul sanitar clachează pe zi ce trece. Medicii trag semnale de alarme disperate, iar sutele de pacienți în stare grave nu știu pe ce drumuri să o mai ia.

Recent, CTP a conturat un profil al persoanelor care nu vor să se vaccineze, subliniind că acest procent uriaș de persoane nevaccinate reflectă, de fapt, primitivismul poporului nostru.
Mai mult, jurnalistul pune o întrebare retorică referitoare la cum ar putea Guvernul să mobilizeze această mare de oameni care se opune unui viitor mai luminous.

“Oricât de greu de înghițit ar fi această constatare, rațiunea mă obligă s-o enunț: procentul uriaș de nevaccinați este pe măsura primitivismului actualului popor român. A ignoranței și iraționalității de care sunt stăpâniți aproape trei sferturi dintre noi, mulți cadre medicale și didactice.

Guvernul n-a făcut ce trebuie ca românii să se vaccineze nu e decât o frază bombastică în caftul politic. Ce dracu să facă? Să le dea mici, bere, fasole cu ciolan, mai multe tombole și loterii? Să-i scarpine pe burtă? Atât Guvernul Orban cât și Guvernul Cîțu au comis tâmpenii cât cuprinde. Dar nu asta ”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe Republica.

“Zeci de mii de oameni nevaccinați au murit și mor în chinuri”

În continuare, CTP reamintește că această luptă anti-Covid-19 fără izbândă se datorează în mare parte cetățenilor, care în ciuda disponibilității vaccinurilor salvatoare, aceștia au preferat să ignore orice regulă și să faciliteze transmiterea comunitară a virusului, în loc să se imunizeze așa cum au făcut cetățenii altor țări. Ca și o concluzie tristă, jurnalistul susține că vaccinarea ține de calitatea umană a fiecăruia dintre noi.

„S-au adus vaccinuri suficiente pentru de câteva ori populația României. Toți specialiștii de vârf în boli infecțioase și medicină de urgență au explicat la televizor, de am ajuns eu doctor ascultându-i, de ce e vital vaccinul anticovid. Zeci de mii de oameni nevaccinați au murit și mor în chinuri, în fiecare zi. A refuza vaccinul în aceste condiții e un gest care ține de joasa calitate umană a individului”, a adăugat CTP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI