CTP a jignit un politician. L-a numit în direct „c*r pictat”. Cum a reacționat prezentatorul Digi 24

de: Daniel Ștefan
29 05. 2019

CTP a jignit un politician în timpul unei emisiuni în direct la Digi 24 și l-a numit „c*r pictat”. Cumva, Cosmin Prelipceanu n-a părut surprins de insulta lui Cristian Tudor Popescu, dar i-a atras atenția să aibă grijă cum se exprimă.

UPDATE: Cristian Tudor Popescu a revenit în cadrul unei postări pe Facebook și a explicat la cine făcea referire în cadrul ieșirii sale de la Digi 24.

”C*r Pictat – cin` să fie, cin` să fie?
La Digi24, l-am numit pe un politician din coaliția PSD-ALDE Cur Pictat. Nu i-am mai spus numele în emisiune, pentru că m-a oprit domnul Prelipceanu – înțeleg, se putea sesiza CNA, cel plin de fani PSD-ALDE. Ulterior, am fost întrebat cine e personajul, unii ghicind pe loc răspunsul. Ca să n-avem vorbe de scădere la proces, o zic cu nume și „pronume”, ca Madamdan: Călin Anton Popescu Tăriceanu – Cur Pictat”, a explicat CTP.

Toată lumea s-a obișnuit cu vocabularul colorat al lui CTP, dar reușește mereu să stârnească râsul pentru că sunt insulte bine punctate, întotdeauna motivate, dar de data asta a avut noroc și a scăpat netaxat.

Duminică seara, în timp ce se numărau voturile la alegerile europarlamentare, Cosmin Prelipceanu a prezentat o ediție specială a emisiunii sale, iar invitatul a fost, evident, Cristian Tudor Popescu. El a comentat rezultatul alegerilor și modul defectuos în care Guvernul a gestionat iar prost procesul de vot în străinătate.

CTP susține că PSD a făcut asta în mod voit și au subestimat în mod flagrant voința românilor de a-și exprima dreptul de vot. Obișnuiți cu o prezență la urne foarte mică, în care doar propriul electorat manipulat avea câștig de cauză, au făcut cea mai mare greșeală pe care au făcut-o de-a lungul istoriei, mai mulți politicieni – să subestimeze puterea poporului și limita acestuia de a îngădui umilințe și nedreptăți.

Jurnalistul Tudor Popescu a avut, ca de obicei, un discurs acid la adresa PSD-ului, dar mai ales a lui Liviu Dragnea, care, la acel moment, încă își savura ultimele ore de libertate.

CTP a jignit un politician și l-a numit „c*r pictat”

L-a jignit, dar nu a apucat să-i spună numele, deși s-ar putea să știi la cine se referă

Jurnalistul a vorbit apoi despre modul în care Guvernul a organizat secțiile de votare din străinătate. Reamintim că zeci de mii de români din diaspora n-au mai putut să voteze din cauza insuficienței ștampilelor și a secțiilor de votare. Vezi mai jos stenograma discuției, așa cum a fost redată la Digi 24:

Cosmin Prelipceanu: „Mobilizarea i-a luat prin surprindere.”

Cristian Tudor Popescu: „Da, sigur că i-a luat. I-a stupefiat.”

Cosmin Prelipceanu: „Nu și-ar fi închipuit nimeni, niciodată, că există voință în oameni să stea zece ore ca să voteze la europarlamentare.”

Cristian Tudor Popescu: „La europarlamentare… Nu vedeți că ăștia n-au dat doi bani în campania asta? De ce sunt ei acum uluiți, PSD-ALDE împreună cu acel ăsta, cum îl cheamă, cur pictat ăsta… cum îl cheamă?”

Cosmin Prelipceanu: „Domnule Popescu!”

Cristian Tudor Popescu: „Bine, atunci nu-i spun numele!”

Cosmin Prelipceanu: „Bun!”

Cristian Tudor Popescu: „N-am apucat să-i spun numele, mă opresc. Vedeți dumneavoastră, stimați telespectatori, cui pot eu să-i spun…”

Cosmin Prelipceanu: „Cum i-ați spus!”

Cristian Tudor Popescu: „Cum i-am spus!”