CTP a dat cărțile pe față. Ce s-a întâmplat în corpul lui după ce a atins un homosexual

CTP a dat cărțile pe față. Ce s-a întâmplat în corpul lui după ce a atins un homosexual
CTP a dat cărțile pe față. Ce s-a întâmplat în corpul lui după ce a atins un homosexual

Cristian Tudor Popescu a publicat un editorial în care a vorbit despre întâlnirea sa cu Michael E. Guest, ambasador al SUA în România între 2001-2004. De menționat este că Guest a fost primul homosexual confirmat de Senatul Statelor Unite ale Americii și care a activat în calitate de Ambasador al SUA.

CTP a dat cărțile pe față

În continuare, Cristian Tudor Popescu a povestit episodul întâlnirii dintre cei doi, dar și momentul când cei doi au dat mâna.

”Îmi era târșă. Nu eram homosexual și nici fan al manifestațiilor gay&lesbian. Din punct de vedere uman, n-aveam nimic cu ei, dar nu eram de acord cu căsătoria, instituție heterosexuală, între persoane de același sex și nici cu adopția (nu sunt nici acum). Ca indivizi, nu îi consideram nicicum periculoși, dar acordarea de drepturi colective speciale comunității LG (ca, de altfel, oricărei minorități) nu mi se părea în regulă.

Îmi era teamă de reacția pe care s-ar putea să o am când voi da mâna cu ambasadorul. Ca ziarist profesionist n-aveam voie să clipesc, orice umbră de repulsie ar fi subminat din start întâlnirea.

Tehnologia va realiza nu peste mulți ani transferul instant de date între doi inși care nu fac decât să „shake hands”. Strângerea de mână a lui Michael Guest, fermă, puternică atât cât trebuie, și în același timp caldă, privirea directă, atentă, ușor surâzătoare și, cum să vă spun, cinstită, au făcut un fel de contact electronic cu mine. Târșa mi s-a topit pe loc, ca și cum n-ar fi fost”, a scris Cristian Tudor Popescu.

”Nu știu dacă ne vom mai întâlni în această viață”

Acesta a vorbit și despre relația pe care au menținut-o cei doi.

”(…) Momentul cel mai intens al relației mele cu ambasadorul a fost în septembrie 2002. Cazul Treptow fierbea sub capac de ceva vreme. Kurt Treptow, cetățean american și român, altfel un istoric serios, profesor la Universitatea din Iași, autor al unor lucrări remarcabile despre istoria românilor, fusese descoperit ca pedofil. Procurorii dețineau probe crunte, limpezi lacrimă, filme și fotografii cu Treptow făcând sex cu minori, fetițe și băieți. Văzusem și eu, prin „mijloace specifice”, unele dintre ele. Deși aveau dosarul gata, organeleor noastre le era târșă să se atingă de el, pentru că era cetățean american. Președintele Bush urma să vină la București în noiembrie, ca să pecetluiască primirea României în NATO. Curcubeul, semn ceresc în zi ploioasă, se pregătea să apară deasupra capetelor preacredinciosului George W. Bush și ateului Ion Iliescu. Ne americăneam într-o veselie… Căci, spera PSD, Washingtonul o să-i considere pe ei stăpânii naturali ai României și îi va lăsa să fure în continuare nestingheriți. (…) Nu știu dacă ne vom mai întâlni în această viață. Dar Michael e mereu prezent în mintea și în sufletul meu ca singurul politician străin (de ăia români nu vorbesc) din câți am întâlnit, de înaltă conștiință intelectuală și morală, căruia îi pasă de soarta României și a românilor”, a nota Cristian Tudor Popescu. Vezi AICI editorialul lui Cristian Tudor Popescu, publicat în Republica.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI