CSKA Sofia – CFR Cluj 0-2. Rondon şi Deac au marcat pentru o nouă victorie europeană!

de: Andrei Simion
22 10. 2020

UPDATE, ora 21:47 / CFR Cluj a câştigat partida de la Sofia, contra celor de la CSKA, scor 2-0. Şi este astfel lider în grupa A. Rondon şi Deac, din penalty, au marcat pentru CFR Cluj. AS Roma a învins în Elveţia pe Young Boys, scor 2-1, în celălalt meci al grupei.


Min. 90+4: Finalul partidei, CFR s-a închis perfect pe finalul jocului.

Min 74: GOOOOOOL CFR Cluj! 0-2!!! Deac transformă lovitura de pedeapsă şi măreşte diferenţa.

Min. 73: Debeljuh obţine o lovitură de pedeapsă pentru CFR Cluj.

Min. 65: Sowe a avut ocazia de a scăpa singur cu Bălgrădean, dar a greşit preluarea.

Min. 53: GOOOOOL CFR Cluj! 0-1!!! Din fază fixă, specialitatea casei pentru ardeleni. Centrarea lui Deac este reluată în poartă de Rondon, cu o lovitură de cap din 6 metri.

Min. 46: Startul reprizei secunde.

Min. 45: Pauză la Sofia. Repriză modestă pentru campioana României.

Min. 35: Susic trimite mingea în poartă, dar jocul a fost oprit pentru un fault comis de Djokovic în prealabil.

Min 31: Păun şutează din poziţie bună, dar execuţia sa nu are suficientă forţă. Busatto reţine.

Min. 25: Bălgrădean reţine lovitura de cap a lui Sowe.

Min. 20: Lovitura de cap a lui Vinicius trece puţin peste.

Min. 19: Şutul lui Păun este deviat şi trece puţin peste poartă.

Min. 10: Bulgarii continuă ofensiva. Şutul lui Sankhare este reţinut de Bălgrădean.

Min. 7: Bălgrădean ezită şi îi oferă o şansă lui Sowe. Portarul ardelenilor îşi răscumpără eroarea şi salvează şutul.

Min. 3: Bălgrădean salvează un şut periculos al gazdelor.

Min. 1: Startul partidei.

Echipele de start în partida CSKA Sofia – CFR Cluj

CFR Cluj debutează joi în ediţia 2020-2021 a Europa League, în Bulgaria. Se anunţă o partidă foarte echilibrată, contra vicecampioanei din Bulgaria, ŢSKA Sofia. Din aceeaşi grupă mai fac parte şi AS Roma şi Young Boys Berna, care se înfruntă în Elveţia. Ardelenii sunt, şi în acest an, singurii reprezentanţi ai României în grupele unei competiţii europene. Anul trecut ajungeau în primăvara europeană şi pierdeau apoi dramatic o dublă cu Sevilla. Echipa care avea să şi câştige trofeul.

CSKA Sofia – CFR Cluj, live video din Europa League. Vor fi spectatori în tribune la Sofia

Partida CSKA Sofia – CFR Cluj este joi, de la ora 19:55, şi va fi transmisă în direct de Telekom Sport, Digi Sport şi Look Sport. Duelul de la Sofia poate fi urmărit aici în format live video, dar toată acţiunea este în timp real şi pe www.playtech.ro. Se va juca la Sofia cu un număr limitat de spectatori, ceea ce l-a nemulţumit pe Dan Petrescu. Asta în condiţiile în care la Cluj va fi interzis accesul fanilor. Acest aspect este reglementat de autorităţile locale.

În plus, Dan Petrescu o vede favorită pe CSKA Sofia şi prin prima transferurilor importante pe care le-a realizat. Asta în vreme ce echipa sa a pierdut mai mulţi jucători importanţi, a mai precizat antrenorul lui CFR Cluj.

„De sezonul trecut și până acum, noi am pierdut jucători importanți, mai ales un jucătorpe care nu am avut timp să îl înlocuiesc, la mijlocul terenului (n.r. Mihai Bordeianu). Ăsta este marele minus al CFR-ului în acest moment. Din păcate, campania noastră de achiziții nu a fost la fel ca cea a lui ȚSKA Sofia, care a luat nouă jucători foarte buni.

Dan Petrescu îşi menţine stilul! I-a complimentat pe bulgari pentru campania de achiziţii

Lotul nostru este foarte subțire acum. La ei au venit jucători de la Watford, de la Lens, de la Bordeaux, de la Lille, iar noi am luate de… nici nu mai are rost să spun de unde. E clar, dacă iei jucători buni, ai pretenții, și eu sunt convins că cei de aici au pretenții”a spus Dan Petrescu.

Stamen Belchev, antrenorul celor de la CSKA Sofia, a întors complimentele. A explicat care sunt calităţile celor de la CFR Cluj şi a precizat că singura favorită clară a grupei este AS Roma.

„Clujul este una dintre echipele puternice, joacă destul de des în grupe. Calitățile lor sunt reprezentate de viteza din ofensivă și un joc bun la fazele fixe. Dacă le dăm spații, clar vom avea probleme. Grupa e foarte dificilă. Roma e favorită, iar CFR Cluj și Young Boys sunt echipe solide și echilibrate, însă avem șansa noastră. Le cunoaștem calitățile și slăbiciunile. Vom încerca să arătăm o față frumoasă și, dacă avem posibilitatea, să ieșim din grupă”.