31 oct. 2021 | 16:12

Criză de oxigen în spitalele din Iași. Raed Arafat: „Încercăm să aducem butelii de oxigen pre-umplute”

News
Criză de oxigen în spitalele din Iași. Raed Arafat:
Raed Arafat, primele declarații despre criza de oxigen din spitale

Situația din anumite spitale din România este disperată. Criza sanitară face ravagii, iar acum lipsa de oxigen din unitățile sanitare forțează autoritățile să găsească soluții cât mai repede. Raed Arafat a făcut declarații despre ce se întâmplă în momentul de față.

Raed Arafat, despre criza de oxigen din spitale

Raed Arafat a declarat că două firme care livrează oxigen în țară au avut probleme după ce a existat o cerere foarte mare. Șeful DSU a explicat că autoritățile încearcă să aducă butelii de oxigen pre-umplute, dar sunt căutate și soluții interne pentru a trece peste această perioadă de criză.

„Există o criză pentru că sunt doar două firme mari care livrează oxigen în țară și una mai mică. Toate au avut probleme în livrarea de oxigen din cauza cererii mari.

Încercăm să aducem butelii de oxigen pre-umplute, din afara României, dacă vom reuși. În același timp, încercăm să găsim soluții interne.”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3.

Una din soluții este folosirea oxigenului care se folosea până acum cinci ani fără nicio problemă, de o concentrație mai mică. În loc să fie 99%, este 93%.

Este un oxigen care s-a folosit și se poate folosi. Și s-a dat circulară la toți să îl folosească dacă au probleme cu oxigenul.”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3.

„Suntem într-o situație disperată”

De asemenea, 3 spitale din Iași ar putea să rămână fără oxigen. Între timp, managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iași, medicul Florin Roșu, explica faptul că pacienții pot să fie îngrijiți cu un oxigen medical care are o anumită concentrație, nu cu oxigen tehnic.

„Suntem într-o situație disperată. Pacientul trebuie să fie îngrijit cu un oxigen medical care să aibă o anumită concentrație. În niciun caz cu oxigen tehnic. Oxigenul tehnic conține reziduuri de ulei și alt fel de reziduuri.”, a transmis Florin Roșu.

Anunțul medicilor: „Vrem ca pacienții să beneficieze de îngrijire medicală corespunzătoare”

Inițial, medicul Florin Roșu a anunțat că mai există stocuri de oxigen pentru 5 ore înainte ca Spitalul Clinic de Boli Infecțioase să rămână fără.

„În momentul de față, din nefericire în cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași mai aveam stocuri de oxigen pentru cinci ore. Ulterior, vom fi nevoiți să folosim oxigen tehnic astfel încât pacienții să poată să beneficieze de acest tratament.

Am semnalat aceste neajunsuri începând din această dimineață. Dorim să găsim o rezolvare, în continuare vrem ca pacienții să beneficieze de îngrijire medicală corespunzătoare.”, a declarat acesta inițial.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro