Cristiano Ronaldo nu se retrage din fotbal și va semna un contract până în anul 2030. Marca anunță ce echipă îi va plăti portughezului 200 de milioane de euro pe sezon

de: Sorin Barbu
22 12. 2022

Cristiano Ronaldo a plecat la Riyadh unde va semna contractul cu Al-Nassr, un club care se află pe primul loc în campionatul Arabia Saudită. Înțelegerea este valabilă până în anul 2025, dar după aceea starul portughez va lucra încă cinci ani în fotbalul din această țară și va avea un mandat de „ambasador”. Salariul este uriaș.

Cristiano Ronaldo nu va mai juca în Europa. Portughezul va semna cu Al-Nassr

Cristiano Ronaldo spune „adio” campionatelor din Europa și va juca în Arabia Saudită. Portughezul este liber de contract, după despărțirea de Manchester United, și va semna cu Al-Nassr. Contractul de jucător se întinde până în anul 2025, urmând ca după aceea, vreme de alți cinci ani, să activeze ca ambasador al fotbalului saudit în contextul în care această țară pregătește o candidatură cu Grecia și Egipt pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din anul 2030.

Marca a anunțat această lovitură în urmă cu mai multe săptămâni și „a riscat” chiar un colaj în care Ronaldo apare în tricoul lui Al-Nassr. Acum lucrurile sunt tot mai clare. Rudi Garcia, viitorul antrenor al portughezului, a decis să renunțe la doi jucători, argentinianul Gonzalo Martinez (29 de ani, mijlocaș ofensiv) și uzbecul Jaloliddin Masharipov (29 de ani, extremă stângă), pentru a-i face loc atacantului de 37 de ani.

Cristiano Ronaldo va avea un salariu uriaș: o sută de milioane de euro pe sezon. La această sumă se mai adaugă încă o sută de milioane pentru acțiuni publicitare, reclame și participarea la anumite evenimente. Și cum contractul se întinde pe doi ani și jumătate înseamnă că fotbalistul care a câștigat de cinci ori Balonul de Aur va primi în total o jumătate de miliard de euro.

Cristiano Ronaldo a avut multe oferte în această perioadă. Newcastle, AS Roma și Napoli s-au interesat de el, dar cluburilor le-a fost greu să-i ofere un contract pe măsură. Și David Beckham a vrut să-l aducă la echipa pe care o patronează, Inter Miami, dar s-a lovit de aceeași problemă: contractul pe care l-a vrut starul portughez. Fostul internațional englez nu a renunțat la gândul de a-i avea în echipă pe Cristiano Ronaldo și Lionel Messi.