Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record și este primul jucător care a marcat la cinci Cupe Mondiale. Cum a reacționat starul portughez și de ce s-a enervat la final – FOTO

de: Sorin Barbu
24 11. 2022

Cristiano Ronaldo a demonstrat încă o dată că este un jucător uriaș! Starul portughez a înscris un gol în duelul cu Ghana și a devenit primul fotbalist din lume care a marcat la cinci Campionate Mondiale. Finalul de partidă l-a trăit cu sufletul la gură, iar imaginile suprinse arată cât de mare a fost tensiunea. Înaintea partidei, la imul țării sale, a lăcrimat, emoționat.

Cristiano Ronaldo, primul fotbalist care a marcat la cinci Campionate Mondiale

Hulit de unii, adulat de alții, Cristiano Ronaldo a uitat de scandalul cu Manchester United, club de care s-a despărțit acum două zile, și a stabilit un nou record. Este primul din istoria fotbalului care a marcat la cinci campionate mondiale, prima oară în anul 2006. Totul s-a întâmplat la meciul Portugalia – Ghana. Ronaldo a obținut ușor un penalty în minutul 10 și tot el l-a transformat. Înainte de execuție a sărutat mingea și a părut să spună câteva vorbe. Execuția a fost impecabilă și naționala lusitană a deschis scorul.

Golurile lui Cristiano Ronaldo la cele 5 Cupele Mondiale:
Germania 2006 – şase meciuri, un gol
Africa de Sud 2010 – patru meciuri, un gol
Brazilia 2014 – trei meciuri, un gol
Germania 2018 – patru meciuri, patru goluri
Qatar 2022 – un meci, un gol

Cristiano Ronaldo, în pragul disperării

Meciul nu a fost deloc ușor pentru naționala Portugaliei, care a fost egalată, după doar opt minute. Părea că va fi totuși un final liniștit după ce Joao Felix și Rafael Leao au marcat din pasele geniale ale lui Fernandes, în minutule 78 și 80.

A fost momentul în care selecționerul Fernando Santos și-a scos din teren „gurile de foc” printre care s-a aflat și Ronaldo. Finalul a fost nerecomandat cardiacilor. Bukari a redus din handicap și tot el putea să egaleze, după o gafă monumentală a portarului naționalei Portugaliei, dar a alunecat și a fost deposedat. Ronaldo a făcut o criză de nervi pe margine.

Portugalia a câștigat cu 3-2 duelul cu Ghana și conduce grupa H de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022.