CTP, pedepsit aspru după ce l-a numit pe Patriarhul Daniel „șarlatan”. Ce se va întâmpla cu celebrul jurnalist

CTP, pedepsit aspru după ce l-a numit pe Patriarhul Daniel
CTP, acuzat că a jignit BOR

Cristian Tudor Popescu este cunoscut pentru modul său direct de a spune lucrurile exact așa cum le gândește, indiferent despre ce sau cine este vorba. Din păcate, contrar regulilor meseriei sale, CTP aduce deseori acuzații dure diferitelor personalități din România, ceea ce poate atrage cu sine anumite penalizări. Cel mai recent exemplu este discursul la adresa patriarhului Daniel.

CTP, reclamat pentru prejudiciile pe care le-a adus imaginii BOR

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a fost reclamat recent la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după ce l-a acuzat pe patriarhul Daniel că „pentru a proşti oamenii, şarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică”.

Patriarhul Danie, acuzat de hoție
Patriarhul Danie, acuzat de hoție

Cei care au depus plângere împotriva jurnalistului sunt reprezentanții asociației “Neamunit”, care au considerat aceste acuzații drept jignire la adresa întregii suflări creștin-ortodoxe.

‘În urma declarațiilor făcute de domnul C.T. Popescu, prin care jignește întreaga suflare creștin-ortodoxă, implicit pe noi și familiile noastre, dar și pe toți strămoșii noștri care au luptat pentru libertatea noastră religioasă, astăzi 02.11.2020, Asociația NEAMUNIT, care însumează câteva sute de membri aflați pe tot cuprinsul țării, majoritatea de confesiune creștin-ortodoxă, prin Președintele și Secretarul General, au depus o plângere oficială prin care sesizează  Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania asupra gravelor derapaje îndreptate împotriva creștinilor ortodocși români, a Bisericii Ortodoxe Române și a Întâistătătorului Ei’, au transmis aceștia pe pagina de Facebook a asociației.

CTP, declarațiile care au creat un val de ură împotriva BOR

Reprezentanții asociației “Neamunit”au continuat mesajul, considerând că declarațiile jurnalistului au creat un val de ură împotriva întregii Biserice Ortodoxe, dar și împotriva tuturor credincioșilor.

„Aceste declaraţii au declanşat prin virulenţa lor un val de ură împotriva Bisericii Ortodoxe şi a noastră, a credincioşilor de rând.

Din perspectiva limbajului folosit, numitul C.T. Popescu a ales pluralul general al substantivelor, şi nu singularul, tocmai pentru a nu se rezuma la o singură persoană sau chiar la un grup de persoane, ci a înţeles să ne prejudicieze pe toţi cetăţenii care au ales ca religie ortodoxia”, susţine asociaţia.

De asemenea, o replica acidă la acuzațiile lui CTP a avut-o și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, care a condamnat ”atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii”, potrivit adevarul.ro.

Ce a transmis Patriarhul Daniel de Sfântul Dimitrie

Cu ocazia Sfântului Dimitrie cel Nou, în contextul în care autoritățile au dorit să anuleze pelerinajul bucureștenilor la sfintele moaște, Patriarhul Daniel a ținut un mic discurs în timpul liturghiei. Acesta a amintit că în toamna anului 1989, regimul comunist a căzut la puțin timp după interzicea închinării credincioșilor la sfintele moaște.

”În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o şedinţă importantă.

Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la biserica Sf. Nicolae din apropiere.

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 2007, chiar de Sf. Dimitrie, a fost înființat centru de presă Basilica al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora”, a spus atunci Patriarhul Daniel.