Cristian Tudor Popescu dă de pământ cu Patriarhul Daniel. ”Nu mai are clienți. Doar n-ați uitat ce a spus la Colectiv”

Cristian Tudor Popescu dă de pământ cu Patriarhul Daniel. ”Nu mai are clienți. Doar n-ați uitat ce a spus la Colectiv”
Cristian Tudor Popescu dă de pământ cu Patriarhul Daniel. ”Nu mai are clienți. Doar n-ați uitat ce a spus la Colectiv”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu dă de pământ cu Patriarhul Daniel. „Cea mai mare tristeţe a domnului Daniel nu e că 400 de români au murit cu zile, ci că nu mai are clienţi.” Gazetarul susține că Iohannis nu știa de acordul inițial BOR – MAI.

Cristian Tudor Popescu dă de pământ cu Patriarhul Daniel

Gazetarul CTP l-a criticat vineri seară pe Patriarhul Daniel după ce acesta ar fi declarat că „cea mai mare tristețe a preoților români” e că nu au credincioși la slujbă. Jurnalistul a răbufnit spunând că marea tristețe a prelatului este, de fapt, că nu mai are clienți, referindu-se la cei 400 de români care au murit din cauza virusului COVID-19.

„N-am înţeles cum actuala căpetenie a Bisericii, domnul Daniel, poate să mobilizeze oamenii. N-am uitat ce a spus atunci în timpul tragediei de la Colectiv. «Dom’le veniţi la biserică să vă rugaţi. Ce să căutăm noi să venim să facem slujbe la cutia aia de table».

Cine va prezenta slujba de Înviere, la Digi 24. Program special de Paște

A zis cu mare empatie creştină domnul Daniel. Şi acum ce spune? Capul nostru spiritual. «Cea mai mare tristeţe a preoţilor acum în aceste zile e că nu au credincioşi la slujbă». Asta a spus. Deci cea mai mare tristeţe a preoţilor români din ţara asta nu e că mor în fiecare zi câte 15-20-10 iar 20.

Sunt 400 de români care au murit cu zile din pricina acestui virus şi vor mai muri. Nu aceasta e cea mai mare tristeţe a domnului Daniel, ci că nu au clienţi. Tristeţea asta o au şi proprietarii de hoteluri, restaurante. Asta e problema acestui domn Daniel. Că nu au credincioşi în Biserică”, a declarat vineri seară CTP, la Digi 24.

„Nu a știut de acordul BOR – MAI. Dacă ar fi știut, l-ar fi blocat”

CTP susține că președintele Klaus Iohannis nu a știut de protocolul inițial dintre BOR și MAI, referitor la noaptea de Înviere. Jurnalistul e de părere că, dacă șeful statului știa, ”l-ar fi blocat”.

Protocolul prevedea ca oamenii să primească Paști și Sfânta Lumină a Învierii adusă de la Ierusalim. Biserica, prin voluntari, să distribuie Paștile și Lumina, iar Poliția Română să ajute.

Ministrul Marcel Vela a precizat a doua zi că l-a informat pe președinte înainte să iasă public și să facă anunțul. Ulterior, după întrevederea cu Iohannis, Vela a spus că acordul cu BOR a fost modificat. Astfel, Poliția nu va mai distribui Lumina Sfântă, iar slujba de Înviere se va desfășura fără credincioși.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI