Cristian Rizea, abia condamnat, a dispărut. E dat în urmărire internațională. Avocat: „E în SUA”

Cristian Rizea, abia condamnat, a dispărut. E dat în urmărire internațională. Avocat: „E în SUA”

Cristian Rizea, fost deputat, a fost dat în urmărire internațională de autoritățile române, declară surse judiciare citate de agenția de știri Mediafax.

Decizia vine după ce Curtea de Apel București a emis mandat de arestare în cazul său. Cristian Rizea a fost condamnat săptămâna aceasta la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Hotărârea instanței supreme e definitivă. Magistații instanței supreme au menținut, astfel, pedeaspa decisă în primă instanță.

Cristian Rizea, posibil în SUA

Avocatul lui Cristian Rizea a declarat la ultimul termen al procesului că fostul parlamentar s-ar afla în Statele Unite ale Americii. Acolo ar fi mers în vizită la rude, pentru că în prezent ar avea probleme financiare.

Avocatul a precizat că Rizea s-ar deplasa „din loc în loc” și că în prezent nu are un domiciliu stabil.

Cristian Rizea a fost condamnat luni pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor în proces. Astfel, se încheie un proces început în martie 2016, când DNA a trimis dosarul în instanță. Faptele de care a fost acuzat au fost comise în urmă cu aproximativ 10 ani, după cum reiese din comunicatul de presă al DNA referitor la cazul Rizea.

„În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.” DNA, comunicat de presă

Cristian Rizea a mai fost judecat și pentru că, în decembrie 2015, în timp ce era anchetat, i-ar fi abordat pe doi dintre martori pe care i-a îndemnat să nu le spună procurorilor ceea ce știu. În schimb, le-a promis că, dacă va ajunge primar al Sectorului 5, le va acorda un spaţiu comercial în zona Cotroceni pentru deschiderea unei clinici. Candidatura sa a fost compromisă ca urmare a începerii anchetei DNA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI