Cristian Boureanu, condamnat definitiv pentru ultraj: ce pedeapsă a primit fostul parlamentar

Cristian Boureanu, condamnat definitiv pentru ultraj: ce pedeapsă a primit fostul parlamentar

Cristian Boureanu, fost deputat, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București pentru ultraj. El a fost trimis în judecată după ce a lovit un polițist în 2017.

Judecătorii de la Curtea de Apel București l-au condamnat pe Cristian Boureanu la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Decizia vine după incidentul din 2017, când Boureanu a lovit un polițist care-l oprise în trafic.

Potrivit deciziei judecătorilor, fostul parlamentar trebuie să facă și 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. În plus, trebuie să urmeze un program de reintegrare socială în cadrul Serviciul de Probaţiune Bucureşti. Boureanu trebuie să plătească și 7.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Iubita sa, care se afla cu el în momentul în care au fost opriți de polițiști, a primit o amendă penală de 2.000 de lei.

Decizia judecătorilor este definitivă.

De ce a fost condamnat Cristian Boureanu

Fostul parlamentar Cristian Boureanu a fost condamnat la închisoare cu suspendare, dar tot trebuie să respecte niște reguli. El trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele care i se impun și să accepte vizite din partea consilierului.

În plus, nu are voie să-și schimbe domiciliul sau să plece într-o deplasare mai mult de cinci zile decât dacă anunță înainte.

Cristian Boureanu a fost trimis în judecată pentru ultraj. Iubita sa, Laura Dincă, a fost și ea acuzată de mărturie mincinoasă, dar a fost achitată. Incidentul de care a fost acuzat fostul parlamentar a avut loc pe 9 iunie, 2017, după miezul nopții.

Atunci, mașina în care se aflau Boureanu și iubita lui a fost oprită în trafic de polițiști, în sectorul 1 din București. La momentul în care oamenii legii i-au cerut actele, Boureanu a devenit recalcitrant.

A ieșit din mașină și, în timp ce era luat la întrebări de polițiști, s-a manifesta violent, după cum au notat procurorii în rechizitoriu.

„(…) s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale”.
Rechizitoriu procurori

Urmăriți Playtech.ro și pe