Cristian Borcea vrea să scape de închisoare. Când află sentința

Cristian Borcea vrea să scape de închisoare. Când află sentința
Cristian Borcea a depus cerere de eliberare condiționată

Cristian Borcea vrea să scape de închisoare, după doar 2 luni petrecute în spatele gratiilor din condamnarea de 7 ani și 6 luni primită din contopirea pedepselor din Dosarul Transferurilor și cel al Retrocedărilor ilegale de terenuri. Fostul acționar al clubului Dinamo a depus cerere de eliberare condiționată.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au stabilit un termen pentru data de 10 aprilie, când urmează să ia în discuție cererea lui Cristian Borcea de eliberare condiționată.

Luni seară, Cristian Borcea a fost transportat la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a acuzat probleme la inimă. El trebuia să ajungă marți la Curtea Supremă pentru a fi audiat în dosarul lui Neculai Onțanu, însă avocatul său a anunțat că acesta nu se poate prezenta la proces din cauza problemelor de sănătate. Ulterior, Borcea a fost transportat înapoi la Penitenciarul Rahova

Cristian Borcea așteaptă eliberarea condiționată

Cristian Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Retrocedărilor ilegale de terenuri. O lună mai târziu, Curtea de Apel București a decis să contopească pedapsa din acest dosar cu cea din dosarul Transferurilor și a stabilit că omul de afaceri are de ispășit 7 ani și 6 luni în spatele gratiilor.

Din această pedeapsă i s-a scăzut perioada petrecută în penitenciar în dosarul Transferurilor, dar și cele 2 luni executate din februarie până în prezent. Calculele arată că Borcea a stat încarcerat mai bine de 4 ani și 6 luni, adică a stat în închisoare două treimi din durata pedepsei, ceea ce îi dă dreptul să ceară eliberarea condiționată.

Rămâne de văzut dacă magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 vor considera că fostul șef de la Dinamo merită să fie eliberat condiționat sau dacă îi vor da un nou termnen la care poate cere eliberarea. Cristian Borcea așteaptă acum sentința din data de 10 aprilie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI