Cristian Chivu, bănuit că ar fi fost violent cu soția lui. „Colegii au sunat-o pe Adelina”

de: Sorin Barbu
09 05. 2023

Cristian Chivu a acordat un interviu emoționant în care a vorbit despre unul dintre cele mai grele momente din viața lui: accidentarea de la cap din anul 2010, care i-a pus viața în pericol. Fostul căpitan al naționalei României le-a spus jurnaliștilor că din cauza tratamentului, pe care l-a urmat după intervenția chirurgicală, a făcut mai multe gesturi agresive, iar colegii de la Inter au sunat-o pe Adelina, ca să afle dacă a devenit violent în familie.

Cristian Chivu, amintiri despre cel mai greu moment al carierei

6 ianurie 2010, meciul Chievo – Inter. Este partida care încă îi provoacă o mulțime de coșmaruri lui Cristian Chivu. Fostul căpitan al echipei naționale s-a lovit la cap după duelul cu un adversar și a fost dus de urgență la spital. Nu își putea mișca mâna stângă, iar medicii l-au operat de urgență. A fost vorba atât de un hematom cât și de refacerea unei fracturi din zona parietală dreapta. „Lovitura a provocat fracturi care au îndreptat cutia craniană spre interior, o sângerare şi un hematom de dimensiuni importante. Peretele cerebral părea neafectat, iar cutia craniană a fost reconstruită cu osul pacientului”, au transmis medicii, în momentul respectiv.

Cristian Chivu a acordat un interviu jurnaliștilor de la corrieredellosport.it. în care a acceptat o întoarcere în timp și a povestit momentul accidentării, dar a dezvăluit și cât de mare a fost pericolul să rămână paralizat, parțial sau chiar total.

„A fost ziua renașterii mele. Nu a fost deloc un moment ușor de gestionat. Am fost norocos. A fost foarte aproape, puteam să ajung să nu mai pot vorbi și să nu-mi mai mișc o parte a corpului. Zilele de convalescență, miile de întrebări pe care mi le-am pus, incertitudinile.

Sunt norocos că sunt un om normal. Din fericire, încă sunt în viață”, a declarat Cristian Chivu, în interviul din corrieredellosport.it.

Cristian Chivu, bănuit că este violent în familie

Cristian Chivu a jucat după acel incident cu o cască de protecție pe care nu a scos-o, pe terenul de fotbal, doar în momentul în care a îndesat-o în trofeul Champions League, după ce Inter a câștigat competiția. Colegii i-au fost mereu alături, iar unii chiar s-au îngrijorat pentru situația din familia lui și au sunat-o pe Adelina ca să afle dacă a devenit violent.

„La două luni și jumătate de la accident, m-am întors pe teren cu toate fricile mele. Sufeream când jucam. Toate lucrurile prin care am trecut după accident, cu toate medicamentele luate, m-au făcut să fac anumite lucruri care nu mă caracterizează.

Cum ar fi gesturile obscene făcute după meciul de Cupă cu Roma, pumnul dat lui Marco Rossi, cearta cu Rafa Benitez. Nimeni nu știe că am luat niște medicamente care au înlăturat toate filtrele. Îmi aduc aminte, colegii mei au sunat-o pe soția mea acasă să o întrebe dacă totul este bine, dacă sunt agresiv acasă, dacă ridicam mâna la ea.

Toate astea au o explicație. Dintoina (n.r. medicamentul luat). Trebuia să iau doar două luni, dar am luat timp de nouă luni”, a declarat Cristian Chivu, pentru corrieredellosport.it.

Fostul căpitan al naționalei României antrenează „Inter Primavera” și jurnaliștii italieni au scris de multe ori că va fi „urmașul” lui Simone Inzaghi la formația de seniori. Sunt șanse mari ca această mutare să aibă loc sezonul viitor.