Crește valoarea tichetelor de creșă din aprilie 2023. Câți bani vor primi în plus părinții
Părinții din România primesc vești foarte bune din partea statului român. Valoarea tichetele de creșă vor crește începând cu luna aprilie a acestui an. Cine sunt cei care vor beneficia de această sumă. Despre câți bani va fi vorba și ce trebuie să faci pentru a intra in posesia lor.
Părinții din România care au copiii la creșă primesc mai mulți bani de la stat
Vești bune pentru părinți. Oficialii României tocmai au făcut anunțul pe care toți îl așteptau. Începând din aprilie 2023, valoarea tichetelor de creșă va crește cu 30 de lei.
Potrivit unui proiect de ordin comun al Ministerului Muncii si Ministerului de Finante, părinții românilor vor primi 600 de lei pe lună începând cu luna viitoare.
Suma respectivă de bani poate fi folosită pentru a plăti taxele la creșa unde este înscris cel mic și pot fi acordați pe baza livretului de familie. Tichetele sunt acordate atât angajaților din sistemul privat, cât și celor care lucrează la stat.
Art.1. – Pentru semestrul I al anului 2023, incepand cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acorda sub forma de tichete de cresa, stabilita potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificarile ulterioare, este de 600 lei.
Art. 2. – Valoarea nominala stabilita la art 1. se aplica si pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2023, respectiv august 2023 si septembrie 2023.”
Citește și Vacanţă de Paşte 2023. Când vor avea liber elevii, de fapt. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
Actele necesare pentru acordarea tichetelor de creșă 2023
Pentru a intra în posesia sumei de bani majorate de pe tichetele de creșă, părinții trebuie să depună un dosar cu următoarele documente:
- a) cerere tip pentru acordarea tichetului de creșă;
- b) actul doveditor eliberat de creșă/entitatea asimilată acesteia la care este înscris copilul;
- c) documente care sa ateste calitatea de părinte, respectiv certificatul de naștere al copilului, în cazul părinților naturali, sau hotărârea judecatorească de încuviintare a adoptiei, in cazul copilului adoptat;
- d) documente care să ateste calitatea de tutore, respectiv hotărârea judecătorească de instituire a tutelei sau, după caz, dispoziția autorității tutelare;
- e) declarație pe propria răspundere că celălalt părinte sau, dupa caz, tutorele nu beneficiază de tichete de creșă, de concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani, ăn cazul copilului cu handicap;