Creșele și grădinițele, redeschise în scurt timp. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Creșele și grădinițele, redeschise în scurt timp. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Ministrul Educației, anunț important pentru părinți. Ce se întâmplă cu creșele și grădinițele, după 15 iunie

Vești bune pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii acasă pe perioada vacanței. Ministerul Sănătății și Ministerul Educației se gândesc la un set de reguli pe care directorii de grădinițe și creșe trebuie să-l respecte.

Recomandările făcute de INSP pentru deschiderea gradinițelor și creșelor

Vestea momentului a fost prezentată în exclusivitate în cadrul emisiunii „Punctul de Întâlnire”, difuzată pe Antena3. Potrivit unui document oficial, grădinițele și creșele s-ar putea redeschide începând cu data de 15 iunie, dacă vor fi respectate mai multe măsuri de prevenție.

Astfel, reprezentanții Institului Național de Sănătate Publică au făcut câteva recomandări esențiale pentru ca cei mici să se poată întoarce din nou la prietenii lor de joacă, în condiții de siguranță. Printre acestea se numără reducerea numărului de copii dintr-o grupă, distanțarea fizică în camerele de joacă, în bucătării și dormitoarele de odihnă, cât și triajul epidemiologic.

Sursă foto: meseriadeparinte.ro

Vorbim de măsuri de relaxare din data de 15 iunie la care Ministerul Sănătății și Ministerul Educației lucrează în acest moment. Avem în exclusivitate lista de recomandări dată de Institutul Național de Sănătate Publică prin care aceste unități ar putea fi redeschise.

În primul rând, toate creșele, grădinițele și after-school-urile ar trebui să asigure un spațiu de 4,5 m pentru fiecare copil. Asta înseamnă că toate grupele vor fi practic înjumătățite”.

Triajul epidemiologic, realizat în fiecare zi

Printre măsurile de prevenție obligatorii, se regăsește triajul epidemiologic și dezinfectarea spațiilor și jucăriilor:

Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi. Toate spațiile trebuie să fie dezinfectate obligatoriu, inclusiv jucăriile. În aceste recomandări se vorbește și de aerul condiționat care nu va fi permis pentru a nu se ventila încăperea și a răspândi virusul”, au explicat reporterii de la Antena3.ro.

Potrivit aceleiași surse, “distantarea fizică se va realiza în dormitoare și în sălile de masă prin plasarea paturilor, sezlongurilor, respectiv a măsutelor la cel putin 1,5 metri distanța între ele”.

Potrivit autorităților, numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 este în scădere, iar autoritățile speră ca în scurt timp lumea să revină ușor, ușor la viața de dinainte.

Vă reamintim că în urma deciziilor luate de autorități, părinții au dreptul la concediu plătit până pe data de 12 iunie, data oficială la care ar fi trebuir să se încheie anul școlar.