Cresc substanțial amenzile pentru cei care stau la bloc. Legea care e încălcată cel mai des. Poți fi și tu în situația asta

Amenzi uriașe pentru cei care locuiesc la bloc

Amenzi usturătoare pentru cei care locuiesc la bloc! Dacă aceștia vor deranja vecinii, vor putea primi până și mustrări cu muncă în folosul comunității. Ce arată documentul oficial?

Amenzi pentru deranjarea vecinilor de la bloc

Cresc amenzile pentru deranjarea vecinilor. Cei care locuiesc la bloc sunt vizați. Recidiviștii vor putea fi pedepsiți și cu munca în folosul comunității. De asemenea, amenda este majorată în cazul în care un individ refuză să se dentifice în fața poliției. Amenzile pentru organizarea perecerilor sau tulburarea liniștii vor crește în continuare. În acest timp, repetarea actelor de deranjare a liniștii va fi sancționată inclusiv cu munca în folosul comunității, conform unui proiect de lege care a fost adoptat în cursul zilei de miercuri de Camera Deputaților.

Proiectul în cauză aduce modificări și în cadrul organizării și funcționării Poliției Române. Refuzul identificării cetățenilor atrage după el o mendă și mai mare. ”Uneori, astfel de evenimmte sunt organizate cu bună știință, apreciindu-se că este preferabilă amenda în locul identificării unor locații adecvate pentru astfel de evenimente; în unele cazuri, cei vizați propun chiar aplicarea amenzilor până la epuizarea chitanțierului, pentru a putea continua evenimentul fără a mai fi ”deranjați“ de organele de aplicare a legii”, arată autorii proiectului.

Amenzi usturătoare pentru cei care locuiesc la bloc
Amenzi usturătoare pentru cei care locuiesc la bloc

Repetarea actelor de tulburare

-Amendă de 500 de lei la 1.500 de lei sau prestarea a 50-100 de ore de muncă
– Amendă de 2.000 de lei la 3.000 de lei sau prestarea a 70-120 de ore de muncă
– Amendă de 3.000 de lei la 6.000 de lei sau prestara a 100-150 de ore de muncă

”Simpla nedeținere a actului de identitate nu trebuie sancționată atât de drastic, având în vedere că organul de poliție poate verifica identitatea persoanei și pe baza declarațiilor acesteia, coroborate cu verificările în bazele de date ale poliției”, explică inițiatorii măsura, citat de Profit.ro. 

”Refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identităţii sale sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau aorganelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI