Crăciunul, sărbătorit greșit pe 25 decembrie? Când s-ar fi născut, de fapt, Iisus Hristos

de: Bișinicu Andreea
26 12. 2022

Încă din cele mai vechi timpuri, creștinii ortodocși și catolici au sărbătorit Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos pe data de 25 decembrie. Cu toate acestea, cercetătorii susțin că Fiul Fecioarei Maria s-ar fi născut, de fapt, în luna iunie. Care este adevărul.

Când s-ar fi născut, de fapt, Iisus Hristos

Încă din Antichitate, oamenii au sărbătorit Crăciunul pe data de 25 decembrie, celebrând cu fast Nașterea lui Iisus Hristos. Recent, informații incredibile privind data de naștere reală a Mântuitorului ar fi ieșit la iveală.

Potrivit cercetătorilor, Fecioara Maria l-ar fi născut pe Iisus Hristos undeva în luna iunie, nu la sfârșitul lunii decembrie. Cu toate acestea, creștinii continuă să celebreze Nașterea Mântuitorului de Crăciun.

În Biblie nu ar fi consemnată data nașterii a Fiului lui Dumnezeu și nici nu ar fi date foarte multe detalii despre copilăria lui Iisus Hristos.

Pe de altă parte, specialiștii subliniază faptul că, în Sfânta Scriptură, este menționat faptul că, în momentul nașterii lui Iisus, păstorii dormeau sub cerul liber și îngrijeau animalele.

Chiar și în Palestina, luna decembrie este extrem de friguroasă, iar temperaturile sale scăzute nu permit desfășurarea condițiilor menționate anterior, motiv pentru care experții susțin că Iisus Hristos ar fi văzut lumina zilei, pentru prima dată, în perioada aprilie – octombrie.

Citește și Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Crăciun. Ce nu este bine să faci sub nicio formă pe 26 decembrie

De ce sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie

Mai mult de atât, tot în Biblie scrie că, în ziua în care s-a născut Iisus Hristos, împăratul Augustus le-ar fi poruncit oamenilor să vină la recensământ și să se înregistreze la autorități.

Pentru că acest lucru se realizează doar în localitățile mai mari, Iosif și Fecioara Maria erau pe drum în momentul în care a avut loc venirea pe lume a Mântuitorului.

Cercetătorii susțin că împăratul Augustus nu le-ar fi cerut oamenilor să călătorească în miezul iernii, recensămintele realizându-se pe timp de vară.

Un alt detaliu menționat în Noul Testament îl reprezintă apariția Stelei din Betleem. Conform astronomilor, evenimentul s-ar fi petrecut pe data de 17 iunie, reprezentând conjuncția plantelor Jupiter și Venus.

Istoricii sunt de părere că oamenii sărbătoresc Crăciunul la sfârșitul lunii decembrie, pentru a continua o veche tradiție romană.

În vremurile antice, romanii îi celebrau pe vechii zei în ziua de Saturnalia, în perioada 17 – 23 decembrie, iar ziua de 25 decembrie era considerată data nașterii Soarelui, atunci când momentele deveneau mai lungi iar ziua începea să crească.

Citește și Semnificația numelor Cristian și Cristina. Ce înseamnă de fapt și ce legătură au cu Hristos