Cozonacul pe care toți bucureștenii se bat înainte de Crăciun. Ce este atât de special la el
Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cu această ocazie românii se pregătesc pentru masa de Crăciun, în jurul căreia se strâng prietenii și familia, în fiecare an. În timp ce unii gospodari se apucă de făcut sarmale, salată de boeuf și cozonaci, cofetăriile nu mai fac față, comenzile fiind extrem de multe. Ce cozonac preferă românii, în ziua de Crăciun.
Românii dau iama în cozonaci, la masa de Crăciun
Nu există masă festivă fără un cozonac plin cu nucă, ciocolată sau rahat, ca la mama acasă. Desertul preferat al românilor, cu ocazia sărbătorilor pascale sau de Crăciun, este extrem de pufos, dulce și gustos, perfect pentru a satisface toate gusturile oamenilor.
În prag de Crăciun, cei mai mari cofetari ai României se întrec în rețete și trucuri geniale pentru a pregăti cei mai dulci și delicioși cozonaci. Comenzile se realizează atât în magazin, cât și online, iar maeștrii bucătari fac tot posibilul pentru a le onora pe toate.
Conform statisticilor, cozonacul preferat al locuitorilor din Capitală se numește Chocottone, are blat pufos și o glazură de ciocolată care te va face să-ți lingi degetele de plăcere. Cozonacul costă 87 de lei și se poate găsi în aproape toate cofetăriile prestigioase din București.
Andreea Răducan, una dintre cele mai mari gimnaste ale României, mărturisește că este fana cumpărăturilor și achiziționează cei mai gustoși cozonaci pentru masa de Crăciun, unde are foarte mulți musafiri.
„Sunt născută în Moldova, evident că masa trebuie să fie plină, bogată şi aşteptăm oaspeţi şi prieteni, evident. Pentru perioada pe care o traversam preferăm să stăm mai linşitiţi. Oricum, de Crăciun obişnuim să rămânem acasă şi asta se va întâmpla şi anul acesta, iar, pentru Anul Nou, probabil că vom vizita bunicii de la Cluj.”, a declarat fosta mare gimnastă Andreea Răducan, exclusiv pentru cei de la Antena 3.
Număr record de comenzi pentru cozonaci în Capitală
Românii sunt mari fani ai deserturilor, iar cozonacii, torturile și figurinele dulci sunt cap de listă în anul 2021. Mircea Ion, fondatorul unei celebre cofetării din Bucureşti, dă tot din casă și spune ce dulciuri comandă bucureștenii, în prag de sărbători.
„Sperăm ca anul acesta să ajungem la 2.500 de bucăţi de cozonac. Ne-am adaptat perioadei de sărbători, am venit către clienţii noştri cu diverse decoraţiuni, avem torturi clasice, diplomat, sau tort cu cremă de zahăr de ars şi măr copt, dar aven şi torturile mai fashion, cu mouse de ciocolată albă, piure de mango, sau mouse de ciocolată cu lapte.”, a declarat afaceristul, pentru sursa citată anterior.
Pe lângă faimoșii cozonaci umpluți cu ciocolată, nucă și rahat, românii comandă figurine de Crăciun, în formă de brazi, oameni de zăpadă și Moș Crăciun, pentru care plătesc sume cuprinse între 100 și 400 de lei.