Coșmar pentru pacienții infectați cu coronavirus. Ce se întâmplă în corpul lor după vindecare

de: Redacția
31 01. 2020

Pacienții care au suferit de coronavirus, dar care s-au vindecat, au probleme după externare. Ce se întâmplă în corpul lor acum? Care este sfatul medicilor pentru a preveni eventualele probleme?

Coșmar pentru pacienții infectați cu coronavirus

Numărul peroanelor decedate în urma noului tip de coronavirus (2019-nCoV) a ajuns la circa 132 de persoane și 5.974 de cazuri confirmate. Cu toate acestea, coșmarul pacienților care au reușit să combată acest virus nu se încheie aici. Vineri, 31 ianuarie, un specialist în bolile respiratorii a specificat posibila reacție adversă a tratamentului pentru coronavirus. El solicită pacienților care s-au recuperat să ia măsuri suplimentare pentru întărirea sistemului imunitar și șă înceapă un program cu exerciții fizice cel puțin acasă, conform antena3.ro

”De obicei, după o infecţie cu virus sunt produşi anumiţi anticorpi, ceea ce va avea un efect protector asupra organismului uman. Cu toate acestea, este posibil ca unii anticorpi să nu dureze atât de mult”, a declarat Zhan Qingyuan, medic la Spitalul de Prietenie China-Japonia

Joi seară, până la 171 de persoane au fost externate, după ce și-au terminat recuperarea, susține NHC. Pacienții sunt tratați cu medicamente care sunt folosite în cazul virusurilor HIV și SIDA , în lipsa unui vaccin corespunzător. În prezent, multe cazuri urmează să fie indicate și în Statele Unite, conform ultimelor informații CNN.

Coșmar pentru pacienții infectați cu coronavirus. Ce se întâmplă în corpul lor după vindecare

Ce se întâmplă cu coronavirus?

Dr. Anthony Fauci, directorul institutului National pentru Alergii și Boli infecțioase din SUA, menționează ca până în prezent nu există nici un medicament care ar avea eficiența necesară împotriva acestuia. De asemenea, precizează că și Înstitutul Național pentru sănătate din SUA lucrează la un vaccin împotriva epidemiei. Se informează că vaccinul va putea fi disponibil peste aproximativ un an, durând câteva luni până când se poate începe prima fază a testelor.

OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), a recunoscut „situația de urgnență din China”, însă nu este cazul pentru a vorbi despre o stare de urgneță a nivelului Global. În schimb, Hong Kong-ul a decis închiderea unei părți a graniței cu China continentală, deoarece experții susțin că noul tip de coronavirus va face, cel puțin, peste zecii de mii de îmbolnăviri.